Ψάχνετε εταιρεία για την κατσκευή της μεζονέτας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Ως μονοκατοικία ορίζεται το κτίσμα που προορίζεται για κατοικία και βρίσκεται εντός οικοπέδου ή κάθετης ιδιοκτησίας. Αυτό το κτίριο μπορεί να αποτελείται από έναν ή περισσότερους ορόφους, οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους και αποτελούν μια ενιαία λειτουργική μονάδα.
Η μεζονέτα διαφέρει από τη μονοκατοικία καθώς διαθέτει δική της ανεξάρτητη είσοδο και απλά εφάπτεται με τις υπόλοιπες μεζονέτες. Συνήθως βρίσκεται στο ισόγειο, αλλά είναι επίσης πιθανό να βρίσκεται σε όροφο σε ένα συγκρότημα κατοικιών. Παρόλο που δεν αποτελεί μονοκατοικία, προσφέρει την ανεξαρτησία που προσφέρει και μία μονοκατοικία.

Γιατί να επιλέξετε να ζείτε σε μεζονέτα
Στο ερώτημα γιατί κάποιος να επιλέξει να ζει σε μία μεζονέτα έναντι ενός διαμερίσματος, η απάντηση είναι ότι μία μεζονέτα παρέχει μεγάλη αυτονομία, ακόμη και αν βρίσκεται μέσα σε συγκρότημα. Η αυτονομία έχει να κάνει με την είσοδο του σπιτιού, την ιδιόκτητη αυλή και φυσικά τη θέρμανση που στην εποχή μας είναι ομολογουμένως ένα σημαντικό θέμα για όλους τους οικιακούς καταναλωτές. Πολλές μεζονέτες κατασκευάζονται εντός του αστικού ιστού, αλλά κυρίως βρίσκονται σε προάστια των πόλεων και σε σημεία με απρόσκοπτη θέα.

Στην περίπτωση που έχετε στην ιδιοκτησία σας ένα οικόπεδο, θα μπορούσατε να το δώσετε αντιπαροχή ώστε να κατασκευαστεί ένα μοντέρνο συγκρότημα από μεζονέτες. Τα σπίτια αυτά είναι πολυτελείς κατασκευές και οι ιδιοκτήτες τους σίγουρα θα απολαμβάνουν όλη την εξέλιξη της τεχνολογίας και των συστημάτων που διατίθενται για αρχιτεκτονικές λύσεις, βιοκλιματικές και πράσινες κατασκευές, καθώς και για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που στόχο έχουν την ενεργειακή αυτονομία σε σχέση με την ψύξη και τη θέρμανση.

Η κατασκευή της μεζονέτας βήμα βήμα
Η κατασκευή μίας μεζονέτας είναι ένα δημιουργικό project και για τους μηχανικούς που θα αναλάβουν το σχεδιασμό και την κατασκευή της, αλλά και για τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες της που θα συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίησή της. Με στόχο να είναι πάντα εναρμονισμένη στο περιβάλλον της, η κατασκευή μίας μεζονέτας ξεκινάει πάντα από τις ειδικές τεχνικές μελέτες. Αφού λοιπόν επιλεγεί η ακριβής τοποθεσία και ο προσανατολισμός του κτιρίου, τότε ξεκινάει η διαδικασία της κατάθεσης των εγγράφων για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται αρχιτεκτονικά η μεζονέτα και αν οι πελάτες έχουν ήδη αγοράσει το οίκημα, τότε γίνεται και η επιλογή των υλικών ανάλογα με τον οικονομικό προϋπολογισμό.

Μετά από τον σχεδιασμό, ακολουθεί η κατασκευαστική φάση που περιλαμβάνει την εκσκαφή και την ίδρυση των θεμελίων, το στήσιμο του σκελετού και την εγκατάσταση των καλυπτόμενων δομικών υλικών όπως η ηλεκτρολογική και η υδραυλική εγκατάσταση.

Στόχος της εταιρείας μας είναι η κατασκευή σπιτιών ενεργειακής κλάσης Α, με ισχυρή αντισεισμική θωράκιση, με εγκατεστημένα προηγμένα συστήματα τεχνολογίας, υψηλή αισθητική και φυσικά ασφάλεια σε κάθε επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της σύνταξης κάθε μελέτης που κάνουμε πριν την κατασκευή, έχουμε ως δεδομένα τη μηδενική θερμοπερατότητα, την υψηλή αεροστεγάνωση, την επιλογή υλικών με μεγάλη θερμοχωρητικότητα και μεγάλη ανακλαστικότητα, τη μόνωση του κτιρίου, την ενσωμάτωση πρασίνου στους περιβάλλοντες χώρους για μεγαλύτερη βιωσιμότητα και ανάσχεση των βόρειων ανέμων, τον σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων βάσει του σωστού προσανατολισμού, την τοποθέτηση αντλιών θερμότητας για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων και την υιοθέτηση λύσεων που θα μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κτιρίου.

Η ασφάλεια της μεζονέτας και ο έλεγχος που θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να έχουν βασίζονται στις προδιαγραφές των έξυπνων κτιρίων τα οποία χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά συστήματα και αυτοματισμούς για την επίτευξη της λειτουργικότητας από απόσταση. Εξίσου σημαντική παροχή είναι η τοποθέτηση οπτικών ινών για τη μετάδοση δεδομένων, καθώς έχουν πολύ μεγάλο εύρος ζώνης συχνοτήτων και επιτρέπουν υψηλές ταχύτητες μετάδοσης.

Κατά τη διάρκεια ανέγερσης της μεζονέτας, οι μηχανικοί έχουν την επίβλεψη του έργου και φροντίζουν να τηρείται το χρονοδιάγραμμα, καθώς και ο προϋπολογισμός. Εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε μία μεζονέτα από τα θεμέλια ή και ακόμη νωρίτερα ή αν έχετε οικόπεδο που θα θέλατε να το δώσετε αντιπαροχή ώστε να χτίσετε μία ή και περισσότερες μεζονέτες, τότε επικοινωνήστε μαζί για να συζητήσουμε για το κόστος μιας τέτοιας επένδυσης και να λύσουμε κάθε σας απορία.