ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Στις μέρες μας η ραγδαία εξέλιξη στα μονωτικά υλικά μας έχει δώσει τη δυνατότητα να λύνουμε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά όλα τα προβλήματα μόνωσης που αντιμετωπίζουν πάρα πολλά κτίρια στις μέρες μας. Κάθε είδους πρόβλημα μόνωσης ενός χώρου αντιμετωπίζεται διαφορετικά και με σωστή μόνο μελέτη. Τα συνηθέστερα προβλήματα είναι εμφάνιση υγρασιών από την ταράτσα, από το έδαφος, από τα πλακάκια στο μπαλκόνι ακόμη και από μία ντουζιέρα, προβλήματα που λύνονται με ειδικά μονωτικά υλικά σε κάθε περίπτωση.

Ανακαίνιση Σπιτιού: Μονώσεις

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως παλαιάς κατασκευής σπίτια είναι η θερμικές απώλειες. Πρόβλημα που δημιουργεί φαινόμενα μούχλας, στους τοίχους και τα ταβάνια αλλά και μεγάλη κατανάλωση ενέργειας για την θέρμανση και ψύξη αυτών των διαμερισμάτων.

Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της θερμικής απώλειας σε ένα χώρο μπορούμε να μονώσουμε θερμικά τους τοίχους με τη μέθοδο της θερμοπρόσοψης εξωτερικά, με εσωτερική θερμομόνωση στις εσωτερικές επιφάνειες σε ιδικές περιπτώσεις και βέβαια με μονωτικά υλικά την ταράτσα και την οροφή της πιλοτής.

Έτσι με τις παραπάνω μεθόδους, θωρακίζουμε θερμικά το κτίριο μας στις περιμετρικές τοιχοποιίες, την ταράτσα και την πιλοτή. Τέλος για την μέγιστη θερμική θωράκιση της οικίας μας πρέπει να γίνει και αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων σε ενεργειακά.

Μονώσεις Κατηγορίες

ΘΕΡΟΜΟΝΩΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Η θερμομόνωση είναι στις μέρες μας μία εργασία πού πρέπει να δρομολογήσει κάθε νοικοκυριό. Η ενέργεια σε όποια μορφή και αν είναι, είτε πετρέλαιο, είτε φυσικό αέριο, είτε ηλεκτρικό ρεύμα, στις μέρες μας είναι πανάκριβη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να την καταναλώνουμε άσκοπα όχι μόνο γιατί την αγοράζουμε ακριβά αλλά και γιατί η παραγωγή της βλάπτει και το περιβάλλον που ζούμε.

ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Η θερμοπρόσοψη εφαρμόζεται στην εξωτερική πλευρά των κτιρίων σε παλιές και νέες κατασκευές. Τοποθετείται σε όλη την επιφάνεια του κτιρίου εκτός από τα ανοίγματα έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την δυνατότητα δημιουργίας θερμογέφυρας. Συνήθως το θερμομονωτικό υλικό είναι διογκωμένη πολυστερίνη και σε ειδικές περιπτώσεις εξηλασμένη πολυστερίνη.

ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ

Η υγρασία παρουσιάζεται συνήθως όταν το μονωτικό υλικό έχει τοποθετηθεί λάθος ή έχει φθαρεί ή δεν έχει τοποθετηθεί καθόλου.
Πολλές φορές δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε αν έχει γίνει υγρομόνωση σε ένα κτίριο γιατί η υγρομόνωση μπορεί να έχει καλυφθεί από άλλα υλικά όπως στα τοιχία του υπογείου από χώματα, στην ταράτσα από το θερμομονωτικό υλικό σε μία βεράντα από τα πλακάκια και άλλες περιπτώσεις.

ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ

Η ταράτσα είναι μια πολύπαθη επιφάνεια σε ένα κτίριο. Εκτίθεται συνεχώς σε ακραίες συνθήκες από την μέγιστη θερμοκρασία το καλοκαίρι, μιας και όλες σχεδόν τις ώρες της ημέρας είναι εκτεθειμένη στον ήλιο, μέχρι τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το χειμώνα ειδικά σε περιοχές όπου χιονίζει. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι συστολές και οι διαστολές σε αυτή την επιφάνια είναι τεράστιες.