Τηλ: 210 75 60 180 | info @ setka.gr

Ανακαίνιση σπιτιού Σωτήρης Ευθυμίου Logo big

Ανακαίνιση σπιτιού Σωτήρης Ευθυμίου logo

Loading...
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΠΙΤΙΟΥ2023-02-08T14:55:59+00:00

Κατασκευή Σπιτιού

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την μελέτη και την κατασκευή σπιτιών (κατασκευή μονοκατοικιών & πολυκατοικιών) από την σύνταξη του τοπογραφικού διαγράμματος μέχρι την παράδοση της κατοικίας σας με το κλειδί στο χέρι καθώς και την ανέγερση πολυκατοικιών και την ανακαίνιση σπιτιών με ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους τομείς που συνοδεύονται από την πολύχρονη εμπειρία μας. 

Η κατασκευή μιας κατοικίας δεν είναι εύκολο πράγμα, και σίγουρα πρέπει να την αναλάβει μια έμπειρη ομάδα μηχανικών και συνεργείων για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Η σωστή μελέτη εξαρχής, η οποία έχει προβλέψει όλα όσα πρέπει να γίνουν από την αρχή μέχρι το τέλος της κατασκευής, στο σωστό χρόνο, δίνει το αποτέλεσμα που κάθε άνθρωπος που κτίζει το σπίτι του θέλει.

Κάθε εργασία που γίνετε πρέπει να την επιβλέπει το έμπειρο μάτι του μηχανικού, το οποίο θα φροντίσει να μην γίνουν λάθη αλλά και να μην γίνετε κατασπατάληση του προϋπολογισμού.

Ανακαίνιση Σπιτιού: Ανακαίνιση Τζακιού

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ιδιόκτητων κατασκευών όπου ο ιδιοκτήτης θέλει να έχει την αποκλειστική επίβλεψη, είναι ότι η απειρία του, γίνετε τροφή για τους προμηθευτές και τα συνεργεία και έτσι πολύ γρήγορα χάνει τον έλεγχο του προϋπολογισμού, ο οποίος εκτοξεύεται προς τα πάνω.

Η εταιρία μας πριν από κάθε κατασκευή συντάσσει συγγραφή υποχρεώσεων και χρονικό προγραμματισμό, τα οποία τηρούνται πιστά για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να γνωρίζει κάθε χρονική στιγμή τι εργασίες και υλικά θα μπαίνουν στο σπίτι του.

Κατασκευή Σπιτιού: Μάθετε Περισσότερα

Η εταιρεία μας μπορεί να αναλάβει την κατασκευή της δική σας κατοικίας και να σας απαλλάξει από όλο το άγχος και την ταλαιπωρία. Δεν μένει παρά να κλείσετε ένα ραντεβού με μηχανικό του γραφείου μας και να ενημερωθείτε για την διαδικασία που ακολουθούμε.

Γνωρίστε μας μέσα από μια συνέντευξη

Γνωρίστε μας λίγο περισσότερο μέσα από μια συνέντευξη που ετοιμάσαμε με τον κ. Σωτήρη Ευθυμίου. Ο κ. Σωτήρης Ευθυμίου, πολιτικός μηχανικός και ιδιοκτήτης της ομώνυμης κατασκευαστικής εταιρείας κατασκευάζει σπίτια εδώ και δύο δεκαετίες.

Πόσο εύκολο είναι γραφειοκρατικά στην Ελλάδα του 2022 να κατασκευάσει κάποιος ένα ακίνητο; Έχει αλλάξει κάτι στις διαδικασίες;2023-02-08T13:53:20+00:00

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες κι έχουν καταφέρει να απλοποιήσουν τη διαδικασία για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, μιας και η αίτηση γίνεται πια ηλεκτρονικά. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως χρειάζονται περισσότερες εγκρίσεις από κάποιες υπηρεσίες, οπότε αυτό κάνει την όλη γραφειοκρατική διαδικασία λίγο πιο χρονοβόρα.

Ποια είναι τα υλικά που προτιμάτε και ποια προτιμούν οι πελάτες;2023-02-08T13:49:00+00:00

Θα έλεγα ότι είμαστε αρκετά ευθυγραμμισμένοι με τους πελάτες. Μάλλον επειδή είναι πιο εξοικειωμένοι με τις τάσεις της αγοράς και τα σύγχρονα υλικά που χρησιμοποιούνται κατασκευαστικά. Δηλαδή έχουν ερεθίσματα από τις βιτρίνες των καταστημάτων, από εκθέσεις που γίνονται και από σπίτια γνωστών και φίλων. Γι’ αυτό και γνωρίζουν πολλά από τα υλικά και μάλιστα τα ζητούν από εμάς στις πρώτες μας συναντήσεις. Ως γραφείο επιλέγουμε πάντα υλικά που πληρούν όλους τους αντισεισμικούς κανονισμούς της χώρας μας, καθώς και όλες τις προδιαγραφές για τις κλιματικές συνθήκες που έχουμε στην Ελλάδα. Τα περισσότερα είναι από ελληνικές αντιπροσωπείες και αυτό βολεύει πολύ πρακτικά ώστε να έχουμε άμεση after sales υποστήριξη στην περίπτωση που χρειαστούμε κάτι. Για εμάς έχει σημασία να είναι εξαιρετικής ποιότητας και να έχουν εγγυήσεις.
Μιλώντας τώρα για το τεχνικό κομμάτι, είμαστε υπέρ της αντλίας θερμότητας που έχει πολύ καλή ενεργειακή απόδοση, της ενδοδαπέδιας θέρμανσης που έχει εξαιρετική ποιότητα και απόδοση θέρμανσης, των κουφωμάτων Α ενεργειακής κλάσης με ειδικά τζάμια, των ενεργειακών τζακιών και των υδραυλικών εγκαταστάσεων με προδιαγραφές που εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία και την ενεργειακή απόδοση. Κύριο μέλημά μας είναι πάντα η σωστή θερμομόνωση και υγρομόνωση των κτιρίων και η επένδυση των δαπέδων και άλλων σημείων με φυσικό ξύλο. Έχοντας πάντα στο μυαλό μας την ενεργειακή κρίση της εποχής, πιστεύουμε πολύ στην ενεργειακή αυτονομία των κτιρίων και γι’ αυτό προτείνουμε την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πανέλων στις ταράτσες, είτε για ιδία χρήση και αποθήκευση της ενέργειας σε μπαταρίες, είτε για μεταπώληση στη ΔΕΗ. Στους εξωτερικούς χώρους πολλοί είναι πια αυτοί που ζητούν την κατασκευή πισίνας κι εδώ θέλω να πω ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές στο μέγεθος και στο σχήμα που μπορεί να έχει μία πισίνα. Οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν συχνά την κατασκευή φυτεμένων δωμάτων ώστε να υπάρχει πράσινο, ενώ στις διαμορφώσεις των κήπων χρησιμοποιούμε πολύ μπετόν, πλακίδια, πέτρες και γκαζόν. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πάντα ζητούμενο, αλλά το κλειδί είναι ο συνδυασμός του με εξαιρετικής ποιότητας υλικά που είναι ανθεκτικά στη χρήση και στον χρόνο, καθώς και η εξοικονόμηση της ενέργειας.

Μπορείτε να μας πείτε συνοπτικά ποια είναι τα βήματα κατασκευής ενός σπιτιού;2023-02-08T13:47:15+00:00

Η κατασκευή ενός σπιτιού, είτε πρόκειται για μονοκατοικία, είτε για πολυκατοικία απαιτεί χρόνο και πολύ καλή οργάνωση και εύρυθμη συνεργασία μεταξύ πελατών και τεχνικού γραφείου. Το σημαντικότερο όλων είναι η σωστή και ολοκληρωμένη μελέτη εξαρχής, η οποία προβλέπει όλα όσα πρέπει να γίνουν από την αρχή μέχρι το τέλος του έργου. Για τη σύνταξη της μελέτης χρειάζονται τοπογράφος, αρχιτέκτονας, πολιτικός μηχανικός, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανολόγος μηχανικός. Μόνο με μία ολοκληρωμένη μελέτη είναι όλες οι πλευρές κατοχυρωμένες ότι θα γίνουν όλα σωστά και στον χρόνο που έχει καθοριστεί, χωρίς να συμβούν προβλήματα που θα διαφοροποιήσουν κι εκτοξεύσουν το συμφωνηθέν κόστος.
Η κατασκευή ενός σπιτιού ξεκινάει από την εύρεση και τελική επιλογή του οικοπέδου, ακολουθεί η έκδοση της οικοδομικής άδειας και ξεκινούν οι χωματουργικές εκσκαφές και εργασίες. Συνεχίζουμε με τη θεμελίωση και την στύλωση του κτιρίου και την ολοκλήρωσή της με την τοιχοποιία. Σειρά έχουν οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις κι έπειτα η θερμομόνωση και η υγρομόνωση. Γίνεται η τοποθέτηση των κουφωμάτων και των δαπέδων και ξεκινούν οι χρωματισμοί και όλες οι ξυλουργικές εργασίες. Τοποθετείται όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα είδη υγιεινής, τα έπιπλα κουζίνας και οι ντουλάπες στα υπνοδωμάτια. Γίνεται η διαμόρφωση του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου με φυτά συστήματα ποτίσματος, φωτιστικά, κάγκελα και καγκελόπορτες, γκαραζόπορτα, κατασκευή πέργκολας, BBQ κλπ και παραδίδουμε το σπίτι ή την πολυκατοικία αφού έχουν ελεγχθεί πολλές φορές τα πάντα.
Η κατασκευή ενός κτιρίου είναι ένα απαιτητικό έργο που χρειάζεται έμπειρους επαγγελματίες ώστε να μην δημιουργεί ίχνος άγχους και ανασφάλειας στους ιδιοκτήτες, παρά μόνο χαρά και προσμονή.

Τα καινούρια σπίτια που κατασκευάζονται θεωρούνται έξυπνα ως προς τις τεχνολογίες που έχουν ενσωματωμένες, την εξοικονόμηση ενέργειας κλπ;2023-02-08T13:45:40+00:00

Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος! Να κατασκευάζουμε σπίτια που είναι βιοκλιματικά, δηλαδή ενεργειακά αυτόνομα ή έστω αναβαθμισμένα και που έχουν μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Οι έξυπνες λειτουργίες συντελούν στην πιο εύκολη και συνετή χρήση τους. Τα έξυπνα συστήματα ελέγχου όχι μόνο διευκολύνουν την καθημερινότητα, αλλά ανεβάζουν την ποιότητα ζωής και εξοικονομούν χρήματα. Επίσης, δημιουργούμε πράσινα δωμάτια ώστε να έχουμε περισσότερες πράσινες επιφάνειες κι έτσι εκτός από την αισθητική που είναι ομολογουμένως υπέροχη, καταφέρνουμε και καλύτερη μόνωση.

Τι προτείνετε ως ιδανικό μέσο θέρμανσης στα καινούρια σπίτια;2023-02-08T13:44:04+00:00

Το ιδανικότερο όλων είναι η αντλία θερμότητας, η ενδοδαπέδια θέρμανση και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πανέλων για αποθήκευση ενέργειας. Αν έχουμε αντλία θερμότητας μπορούμε να επιτύχουμε και ψύξη και θέρμανση με την τοποθέτηση μονάδων fan coil. Τα fan coil είναι εσωτερικές μονάδες ψύχουν και θερμαίνουν τον εσωτερικό χώρο μέσα από το νερό. Είναι πανεύκολες στο χειρισμό τους, εξοικονομούν χώρο γιατί τοποθετούνται ψηλά όπως τα κλιματιστικά και είναι μικρές σε διαστάσεις. Τα fan coil είναι φιλικά προς το περιβάλλον γιατί βγάζουν ψύξη και θερμότητα χρησιμοποιώντας νερό και όχι φρέον, όπως τα κλιματιστικά. Έτσι, γλυτώνουμε την εκπομπή των χημικών ενώσεων που έχει το φρέον και είναι βλαβερές για το στρώμα του όζοντος, ενώ ταυτόχρονα κερδίζουμε από το μικροκλίμα που δημιουργεί ιδιαίτερα αν τα άτομα που μένουν στο σπίτι έχουν αλλεργίες.

Τι συμβουλέυετε τους πελάτες σας σε σχέση με τα υλικά δόμησης;2023-02-08T13:41:12+00:00

Προτείνουμε και συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να επιλέγουν επώνυμα υλικά που πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, που έχουν πιστοποιήσεις κι εγγυήσεις. Η ποιότητα της κατασκευής εξαρτάται άμεσα από τα υλικά δόμησης που θα χρησιμοποιηθούν. Ίσως το κόστος σε κάποιες περιπτώσεις να είναι λίγο μεγαλύτερο, αλλά έχουμε τη σιγουριά ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα στην πορεία.

Είναι καλή περίοδος για να πάρει κάποιος στεγαστικό δάνειο για την αγορά ή κατασκευή ενός σπιτιού;2023-02-08T13:38:47+00:00

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι τράπεζες πια δίνουν πιο εύκολα στεγαστικά δάνεια μιας και η οικοδομικής δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει σταθερά ανοδική πορεία.

Τι είναι σημαντικό κατά την κατασκευή ενός κτιρίου;2023-02-08T13:37:21+00:00

Το πιο σημαντικό είναι να γίνονται όλα βάσει μελέτης. Σωστή επιλογή των υλικών και συνεχής επίβλεψη από τον πολιτικό μηχανικό. Μόνο παρατηρώντας όλες τις εργασίες συνέχεια μπορεί να προβλέψει πιθανές αστοχίες και να αντιμετωπίσει γρήγορα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που θα προκύψουν. Εξίσου σημαντικό είναι το να τηρείται το χρονοδιάγραμμα. Αυτό είναι κάτι που τους συμφέρει όλους, και τους πελάτες και τα συνεργεία.

Ποια πόλη ξεχωρίζετε για την αρχιτεκτονική και το design της και γιατί;2023-02-08T13:35:37+00:00

Κάθε πόλη έχει το δικό της ύφος και αισθητική. Ως πολιτικός μηχανικός δεν θα μπορούσε να μην με συναρπάζει η σωστή δόμηση. Ο σωστός αστικός σχεδιασμός μας βοηθά να κατανοήσουμε την τωρινή και μελλοντική μορφή της κάθε πόλης. Γνώμονας πρέπει να είναι η βιώσιμη ανάπτυξη ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες των πολιτών και να αποκαθίστανται οι σχέσεις ανάμεσα στον πληθυσμό, το αστικό και το φυσικό περιβάλλον. Ευτυχώς για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για πολλές άλλες πόλεις μπορώ να πω ότι η παλιά αρχιτεκτονική συνδυάζεται αρμονικά με τα νεόδμητα κομμάτια τους και ότι ο αστικός και πολεοδομικός σχεδιασμός είναι λειτουργικός.

Ποια είναι το αγαπημένά σας μέρη στην Αθήνα, τα οποία ξεχωρίζετε για την αισθητική τους και γιατί;2023-02-08T13:33:56+00:00

Στην καρδιά μου πάντα είναι το κέντρο με τα υπέροχά του παλιά κτίρια, η Αθηναϊκή ριβιέρα με το παραλιακό της μέτωπο και αρκετά άλλα αστικά κομμάτια που έχουν σωστή δόμηση και πράσινο. Επίσης πάντα χαζεύω τα διατηρητέα κτίρια που έχουν ανακαινιστεί, αλλά και αυτά που χρήζουν ανακαίνισης και που όμως αποπνέουν μία αρχοντιά.

Κατασκευες Σπιτιων & Πολυκατοικιων: Δειτε δειγματα απο τα εργα μας

Ανακαίνιση Σπιτιού: Δείτε δείγματα από τα έργα μας

Go to Top