Τηλ: 210 75 60 180 | info @ setka.gr

Ανακαίνιση σπιτιού Σωτήρης Ευθυμίου Logo big

Ανακαίνιση σπιτιού Σωτήρης Ευθυμίου logo

Μηχανολογική Μελέτη2022-05-27T15:46:10+00:00

Μηχανολογική Μελέτη

Μηχανολογική μελέτη

Η μηχανολογική μελέτη εκπονείται από μηχανολόγους μηχανικούς και συμπληρώνει τα αρχιτεκτονικά σχέδια με τη λεπτομερή περιγραφή των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, της θέρμανσης, κλιματισμού, αερισμού και της θερμομόνωσης. Είναι εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της προκατασκευής δεδομένου ότι εξασφαλίζει τη λειτουργικότητα, την αξιοπιστία, την οικονομική κι εύρυθμη λειτουργία όλων των συστημάτων κι εγκαταστάσεων ενός σπιτιού ή κτιρίου. Η μηχανολογική μελέτη αποτελεί την εγγύηση για τον πελάτη, αλλά και για εμάς, ότι η διεκπεραίωση του έργου θα γίνει σωστά και βάσει όλων των προσυμφωνημένων.

 

Υδραυλικές εγκαταστάσεις

Στη μελέτη των υδραυλικών εγκαταστάσεων προτείνονται λύσεις για την εξοικονόμηση κατανάλωσης του νερού, εξοικονόμηση ενέργειας του ζεστού νερού, για καθαρό πόσιμο νερό, για ορθολογική διαχείριση των υγρών αποβλήτων και σε κάποιες περιπτώσεις για αξιοποίηση του βρόχινου νερού για πότισμα ή άλλες ανάγκες. Η μελέτη συμπεριλαμβάνει τη μεθοδολογία κατασκευής των εγκαταστάσεων, τη σωστή τοποθέτηση των σωληνώσεων, των αντλιών και των πιεστικών, την επιλογή των υλικών, τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και τις τεχνικές προδιαγραφές. Στόχος μας είναι η κατασκευή μίας σύγχρονης, οικονομικά συμφέρουσας και ασφαλούς εγκατάστασης.

 

Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

Ο μηχανολόγος ηλεκτρολόγος μηχανικός είναι υπεύθυνος για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Κάθε σπίτι έχει πια πολλές και πολυεπίπεδες ηλεκτρολογικές ανάγκες που όταν αυτές σχεδιάζονται σωστά, τότε μπορούμε να μιλάμε για έξυπνα σπίτια με αυτοματισμούς και με δυνατότητα να υποστηρίζουν έξυπνες τεχνολογίες. Εκτός από τον φωτισμό και τα συστήματα εικόνας και ήχου, είναι απαραίτητα τα συστήματα προστασίας από κεραυνούς, πυρκαγίες και υπερτάσεις που δύνανται να είναι καταστρεπτικά. Τα σύγχρονα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα περιλαμβάνουν τη θέρμανση, τον κλιματισμό και όλα τα συτήματα που έχουν χαμηλό κόστος κι εξοικονομούν ενέργεια. Κάθε αξιόπιστη ηλεκτρολογική μελέτη συμμορφώνεται με όλες τις τεχνικές προδιαγραφές, απαιτήσεις και τους κανονισμούς και άρα εξασφαλίζει την ασφάλεια και την ποιότητα, ενώ ταυτόχρονα απαντά σε όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών και των κτιρίων.

 

Μελέτη θέρμανσης

Η ανάγκη για αυτονομία και άνεση στη θέρμανση είναι αδιαμφισβήτη. Σ’ αυτό προστίθεται πάντα το χαμηλό λειτουργικό κόστος, η εξοικονόμηση ενέργειας και η προστασία του περιβάλλοντος. Η μελέτη θέρμανσης είναι το βασικό εργαλείο του κατασκευαστή και του πελάτη που προτείνει και διασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες θέρμανσης, την υψηλή λειτουργικότητα, την αισθητική και την ευκολία στη χρήση και στη συντήρηση. Τέλος, εξίσου σημαντικός είναι ο αυτοματισμός που διευκολύνει το χειρισμό των συστημάτων, καταγράφει κι ελέγχει τη λειτουργία και την κατανάλωση.

 

Μελέτη φυσικού αερίου

Η τοποθέτηση εγκαταστάσεων φυσικού αερίου προϋποθέτει την ειδική μελέτη φυσικού αερίου που υποβάλλεται στην εταιρία διανομής φυσικού αερίου. Η εγκατάσταση του φυσικού αερίου απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και μεγάλη εμπειρία γιατί διέπεται από αυστηρή νομοθεσία και κανονισμούς. Το φυσικό αέριο είναι ιδανικό για θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα και ψήσιμο, είτε πρόκειται για σπίτι, επαγγελματικό χώρο ή βιομηχανία. Η μελέτη διασφαλίζει την ασφάλεια, την εξοικονόμηση ενέργειας, το χαμηλό κόστος, την καλή λειτουργία του συστήματος και την εύκολη συντήρησή του. Περιλαμβάνει τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό, όλες τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κατασκευαστικά σχέδια με τις θέσεις και τις διαστάσεις των συστημάτων προσαγωγής και απαγωγής αέρα και καυσαερίων και όλα τα υλικά.

 

Μελέτη θερμομόνωσης

Η μελέτη θερμομόνωσης περιλαμβάνει όλους τους τρόπους και τα υλικά που μπορούν να μονώσουν εξωτερικά το κάθε κτίριο ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη ποιότητα διαβίωσης όσων θα ζουν εκεί. Με την κατάλληλη θερμόμονωση, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, όποια κι αν είναι, καθώς και η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν θα μπορούν να διαπερνούν τους τοίχους, τα δάπεδα, τα κουφώματα και τις οροφές κι έτσι θα εξοικονομήσετε χρήματα για τη θέρμανση, αλλά και για τον κλιματισμό.

Πλήρης Ανακαίνιση Σπιτιού: Δείγματα από τα έργα μας

Μάθετε Περισσότερα: Διαβάστε τα άρθρα μας

Go to Top