ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ

Οι επιτυχημένες μονώσεις ταρατσών δεν εξαρτόνται μόνο από την επιλογή καλών μονωτικών υλικών αλλά πολύ σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία τους είναι η σωστή εφαρμογή των υλικών.

Η ταράτσα είναι μια πολύπαθη επιφάνεια σε ένα κτίριο. Εκτίθεται συνεχώς σε ακραίες συνθήκες από την μέγιστη θερμοκρασία το καλοκαίρι, μιας και όλες σχεδόν τις ώρες της ημέρας είναι εκτεθειμένη στον ήλιο, μέχρι τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το χειμώνα ειδικά σε περιοχές όπου χιονίζει.  Πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι συστολές και οι διαστολές σε αυτή την επιφάνια είναι τεράστιες.

Υπάρχουν πολλά υλικά που πρέπει να εφαρμοστούν και τεχνικές για ένα σωστό αποτέλεσμα μόνωσης ταράτσας. Η μόνωση της ταράτσας μπορεί να περιλαμβάνει την υγρομόνωση της ταράτσας ή και την θερμομόνωση.

Μονώσεις: Υγρομόνωση Ταράτσας

Μονώσεις Ταρατσών: Υγρομόνωση Ταράτσας

Η υγρομόνωση της ταράτσας είναι απαραίτητη. Είναι εργασία που πρέπει να γίνει σε όλες τις ταράτσες μιας και το πρόβλημα που προκαλεί το νερό που εισέρχεται στον φέρον οργανισμό του κτιρίου είναι καταστροφικό. Διαβρώνει τα σίδερα στις πλάκες και τις κολώνες και τα αχρηστεύει κάτι που κάνει πια το κτίριο επικίνδυνο για χρήση. Βέβαια το νερό όταν μπαίνει και στο σπίτι πια και εκεί είναι επικίνδυνο για την υγεία των ενοίκων.

Η υγρομόνωση επιτυγχάνεται με δύο κυρίως τρόπους. Με τη χρήση ασφαλτόπανου ή με την χρήση επαλειφόμενου ελαστομερές στεγανωτικού.

Το ασφαλτόπανο είναι ένας τρόπος υγρομόνωσης πολύ αποτελεσματικός. Με την σωστή τοποθέτησή του και με τη χρήση όλων των υπολοίπων υλικών στεγανοποίησης όπως λάμες στήριξης μαστίχη κ.α. το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο δυνατό.

Το επαλειφόμενο στεγανωτικό είναι υλικό ελαστομερές σε διάφορες μορφές ενός και δύο συστατικών, εφαρμόζεται σε όλη την επιφάνεια της ταράτσας και δημιουργεί μία αδιαπέραστη προστατευτική μεμβράνη προστασίας από το νερό. Και αυτό το υλικό με σωστή χρήση προσφέρει την καλύτερη δυνατή υγρομόνωση.

Μονώσεις Ταρατσών: Θερμομόνωση Ταράτσας

Η ταράτσα για να είναι πλήρως μονωμένη πρέπει και να την θερμομονώσουμε. Δηλαδή μετά από την υγρομόνωση να τοποθετήσουμε θερμομονωτικό υλικό και στην συνέχεια να καλύψουμε αυτό με μπετό κατάλληλα οπλισμένο για την προστασία του θερμομονωτικού υλικού και την δημιουργία ρήσεων για την απομάκρυνση των βρόχινων νερών. Βέβαια η χρήση οπλισμένου σκυροδέματος στην ταράτσα δεν είναι πάντα εφικτό γιατί μπορεί η κατασκευή να μην το ¨σηκώνει¨ οπότε σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε άλλα υλικά επικάλυψης.

Τέλος στις ταράτσες ανάλογα τη χρήση τους εφαρμόζουμε διάφορες μεθόδους για το τελικό δάπεδο τους. Μπορεί να γίνει βιομηχανικό δάπεδο, να στρωθούν ιδικά πλακάκια, να γίνει πατητή τσιμεντοκονία, να τοποθετηθούν ειδικά ξύλα εξωτερικού χώρου, ακόμη και κήπος με φυτά, πέργκολες, BBQ και παγκάκια.

Μονώσεις Ταρατσών: Μάθετε Περισσότερα

Όπως όλα τα προβλήματα έτσι και το πρόβλημα της μόνωσης της ταράτσας, σε μία ανακαίνιση αντιμετωπίζεται με μεγάλη προσοχή από την εταιρεία μας και γίνεται μόνο με επώνυμα υλικά και από εξειδικευμένο προσωπικό με μεγάλη εμπειρία στις μονώσεις.

Η εταιρεία μας μπορεί να σας προτείνει μελετημένες λύσεις για την δική σας μόνωση ταράτσας Δεν μένει παρά να κλείσετε ένα ραντεβού με μηχανικό του γραφείου μας για να ενημερωθείτε για τις επιλογές που έχετε.