Τηλ: 210 75 60 180 | info @ setka.gr

Ανακαίνιση σπιτιού Σωτήρης Ευθυμίου Logo big

Ανακαίνιση σπιτιού Σωτήρης Ευθυμίου logo

Αρχιτεκτονική Μελέτη2022-05-27T15:45:46+00:00

Αρχιτεκτονική Μελέτη

Αρχιτεκτονική μελέτη

Η εταιρία μας στα πλαίσια ανάθεσης κατασκευής μονοκατοικίας ή πολυκατοικίας και συνεπώς της έκδοσης οικοδομικής άδειας, εκπονεί την αρχιτεκτονική μελέτη. Αυτή η μελέτη αποτελεί τον πληρέστερο οδηγό κατασκευής από τα θεμέλια μέχρι και την τελευταία αισθητική λεπτομέρεια. Αφού συζητήσουμε μαζί σας και καταγράψουμε όλες τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, προχωρούμε στην αυτοψία του οικοπέδου ώστε να δούμε τις πιθανές ιδιομορφίες του, τους όρους δόμησης, να κάνουμε τις μετρήσεις, να αξιολογήσουμε τον περιβάλλοντα χώρο και να προβούμε στην πρώτη αποτύπωση του οικοπέδου.

Η αρχιτεκτονική μελέτη είναι αυτή που θα καθοδηγεί σωστά τις εργασίες σε κάθε στάδιο ώστε να παραμένουν πάντα εντός των τεχνικών προδιαγραφών που έχουν οριστεί εξ αρχής και να μην υπάρχουν κακοτεχνίες, να μην αποσυντονιστούν τα συνεργεία, να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα και φυσικά να μην υπερβούμε τον αρχικό προϋπολογισμό. Εάν κατά τη διάρκεια, προκύψουν κάποια πιθανά προβλήματα ή ο πελάτης ζητήσει κάτι υλοποιήσιμο, τότε, εφόσον κριθεί απαραίτητο, γίνονται συμπληρωματικά σχέδια με διορθώσεις και βελτιώσεις. Εφαρμόζοντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους κατασκευής και προσηλωμένοι στη βιωσιμότητα των κτιρίων, στην αειφορία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας, στην αρχιτεκτονική μας μελέτη συμπεριλαμβάνουμε όλες τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες, καθώς και τα υλικά που προτείνουμε. Οι υφές, οι διατομές των δομικών υλικών και τα ποιοτικά υλικά γενικότερα είναι καθοριστικά για το τελικό αποτέλεσμα, τόσο από άποψης αισθητικής, όσο και ανθεκτικότητας και αντοχής. Η μελέτη η οποία περιγράφει όλες αυτές τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες του έργου, εξασφαλίζει τη λειτουργικότητα, την εργονομία, την ποιότητα και την αισθητική της κατασκευής και διασφαλίζει την ομαλή συνεργασία κατασκευαστικής εταιρίας και αναδόχου με σαφήνεια.

Αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής μελέτης είναι η μελέτη φωτισμού. Για τους αρχιτέκτονες ο χώρος και το φως είναι άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες, μιας και οι επιφάνειες, τα χρώματα και οι υφές είναι ορατές με τη βοήθεια του φωτός. Κάθε αρχιτεκτονικός σχεδιασμός προσαρμόζεται ανάλογα με το φυσικό φως που μπορεί να έχει κάθε κτίριο, ώστε η επάρκειά του να είναι ικανοποιητική. Στόχος είναι οι όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που κινούνται στον χώρο, με γνώμονα φυσικά την ασφάλειά τους και την ευκρίνεια στο περιβάλλον.

Φυσικό και τεχνητό, το φως είναι αυτό που διαφοροποιεί κάθε χώρο και του προσδίδει τη μοναδικότητά του. Στις υπηρεσίες που παρέχουμε σχετικά με το φωτισμό, συμπεριλαμβάνεται πρόταση για ολοκληρωμένες λύσεις, φωτομετρία, site specific εγκαταστάσεις κι εξατομικευμένες σχεδιαστικές λύσεις. Όλα τα σχέδια που προτείνουμε βασίζονται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις κάθε σπιτιού και των ανθρώπων που θα κατοικήσουν εκεί. Το φως δεν αναδεικνύει μόνο την αρχιτεκτονική του κτιρίου, αλλά αποτελεί ένα λειτουργικό εργαλείο που κάνει το περιβάλλον ευχάριστο.

Με έμφαση στη λεπτομέρεια, την υψηλή λειτουργικότητα, την ποιότητα και την καινοτομία ενσωματώνουμε την εμπειρία μας στο σχεδιασμό κάθε έργου κι επιλέγουμε με προσοχή το ενεργειακό προφίλ κάθε φωτιστικού.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 756 0180.

Πλήρης Ανακαίνιση Σπιτιού: Δείγματα από τα έργα μας

Μάθετε Περισσότερα: Διαβάστε τα άρθρα μας

Οι 5 επικρατέστερες τάσεις στον σχεδιασμό εσωτερικού χώρου το 2024

Μία σειρά από καινοτόμες και ενδιαφέρουσες τάσεις στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς [...]

Συνέντευξη με την αρχιτέκτονα εσωτερικού χώρου Εύη Πιθαμτσή

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων έχει τεράστια εξελικτική πορεία, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που μεταμορφώνουν τον τρόπο που [...]

Go to Top