Χρειάζεστε κάποιες ιδέες για διαχωριστικά εσωτερικού χώρου σπιτιού;

Τα έξυπνα και εντυπωσιακά διαχωριστικά είναι κατασκευές που μπορούν να προσθέσούν άλλη διάσταση στον εσωτερικό χώρο ενός σπιτιού. Με το πέρασμα των χρόνων οι ανάγκες μας αλλάζουν. Συχνά νιώθουμε ότι ο χώρος μας δεν είναι αρκετά λειτουργικός και δεν ανταποκρίνεται στο πως έχει εξελιχθεί ο τρόπο ζωής μας. Προκύπτει ανάγκη για ιδιωτικότητα, αποκτάμε κάποια νέα δραστηριότητα ή κάποιο νέο μέλος στην οικογένεια. Ίσως πλέον,σας χρειάζετε ένας χώρος γραφείου στην κρεβατοκάμαρα, να διχοτομήσετε το σαλόνι για να δημιουργήσετε παιδικό δωμάτιο ή να ξεχωρίσετε την κουζίνα απο το σαλόνι γιατί δεν σας βολεύει πια. Ήρθε δηλαδή η στιγμή να χωρίσετε τον χώρο και ν’αναπροσδιορίσετε τις λειτουργίες του. Θαυμάσια, γιατί όλοι σχεδόν οι χώροι μπορούν να διαχωριστούν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, δίνοντας νέο αέρα και αίσθητική στο σπίτι μας.

Μερικές ιδανικές επιλογές για να διαχωρίσετε έξυπνα τον χώρο σας

Διαχωριστικό εσωτερικού χώρου σπιτιού από γυψοσανίδα
Ξύλινο διαχωριστικό εσωτερικού χώρου σπιτιού

Πρώτη και καλύτερη λύση για να διαχωρίσουμε οριστικά έναν χώρο, είναι φυσικά να ζητήσουμε απο μια εταιρία να μας φτιάξει μια κατασκεύη με γυψοσανίδα. Κάνοντας έναν λεπτό τοίχο απο γυψοσανίδα στο σημείο που θέλουμε, θα δείχνει το διαχωριστικό σαν τα βρισκόταν εκεί εξαρχής.Πάνω του μπορούμε να κρεμάσουμε κάδρα και διακοσμητικά και να τον βάψουμε σε χρώματα ώστε να ενσωματωθεί πλήρως με τον χώρο.

Χαμηλό διαχωριστικό πάγκος. Στις περιπτώσεις που υπάρχει θέμα χώρου και η απομόνωση δεν χρειάζεται να είναι ολική, ένα μικρό τοιχίο μπορεί βοηθήσει δίνοντας “πλάτη” για να εκουμπήσετε έπιπλα και αντικέιμενα και απο τις δύο πλευρές, χωρίς να τις διαχωρίσετε οπτικά και χωρίς να σας στερήσει το φως.

Μια ωραία ιδέα θα ήταν να φτιάξετε μια σταθερή κατασκευή με ξύλο που θα κάνετε ίσως και μόνοι σας, οικονομικά και εύκολα, για να δημιουργήσετε όσοι απομόνωση σας χρειάζεται. Μπορεί να σας προσφέρει μερική ή ολική απομονωση και εκτός από λειτουργικότητα θα χαρίσει στον χώρο σας και την αίσθηση μιας ωραίας ανανέωσης. Επιλέξτε την οπτική επαφή μεταξύ των δύο χώρων ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιδιώκετε.

Μεταλλική κατασκεύη- Κάγκελα. Κάτι αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε και με μέταλλο, σε στιλ κάγκελο με απίθανα σχέδια ή μινιμαλιστικο με απλά κάθετα στοιχεία, όπως θα μπορούσε να γίνει και με το ξύλο.

Πόρτες συρόμενες ή συρόμενα πάνελ. Ιδανική ιδέα για να έχετε όση απομόνωση θέλετε και όταν τη θελετε. Πόρτες συρόμενες ή συρόμενα πάνελ που ανοιγοκλέινουν όποτε σας αρέσει. Μπορούν να είναι και πόρτες γυάλινες αν δεν θέλετε να στερηθήτε το φως.

Ενα σταθερό διαχωριστικό απο γυαλί, σαν μια σταθερή κατασκεύη είναι ιδανικό τους χώρους που δεν έχουν πολλές πηγές φυσικού φωτός. Με μια υπέροχη κατασκεύη και ένα εντυπωσιακό διάφανο ή μη γυαλί, με χρώματα και σχέδια αλλά και μινιμαλ, μπορείτε να πετύχετε τον διαχωρισμό των δύο χώρων που ονειρεύεστε. Στην περίπτωση που προτιμάτε τον καθρέφτη, δεν θα έχουμε διαμπερατότητα και φως αλλά ο καθρέφτης θα δείχνει σίγουρα μεγαλύτερο τον χώρο.

Διαχωριστικό εσωτερικού χώρου βιβλιοθήκη

Βιβλιοθηκη διαχωριστικό. Μια διαμπερής ή διπλής όψεως βιβλιοθήκη συνδυάζει διαχωριστικό και αποθηκευτικό χώρο και μπορεί επίσης να συνδυαστεί απόλυτα με τα υπόλοιπα έπιπλά σας. Για τους ιδιαίτερα μικρούς χώρους κάποια ράφια θα μπορούν να είναι και κλειστά ντουλαπάκια καλύπτοντας ακόμα περισσότερες αποθηκευτικές ανάγκες.

Η φύση μας δίνει πάντα τη λύση. Αποκτήστε το τέλειο διαχωριστικό με φυτά ή δεντράκια εσωτερικού χώρου. Μια έξυπνη κάθετη τοποθέτηση ψηλών φυτών ή ψηλών εντυπωσιακών κασπώ με φυτά, είναι μια ιδιαίτερη και εντυπωσιακή λύση για μερική οριοθέτηση του χώρου δίνοντας χρώμα, με νότες φρεσκάδας και αναζωογονησης. Αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα, στερεώστε μια σκάλα ή φτιάξτε μια απλή κατασκεύη και αφήστε τα κατάλληλα αναρριχητικά φυτά να την αγκαλίασουν.

Διαχωριστικό βιβλιοθήκη
Διαχωριστικό εσωτερικού χώρου στόρια

Κουρτίνα ή και στόρια. Για τις περιπτώσεις που ανάγκη διαχωρισμου είναι περιστασιακή και δεν θέλουμε να ξοδέψουμε χρήματα, μπορούμε με έναν σιδηρόδρομο στο ταβάνι να δώσουμε μια πιο θεατρική λύση, και να κρεμάσουμε ένα ή δυο υφάσματα κουρτίνας με χρώμα μοτίβο και στυλ που μας αρέσει. Όταν δεν το χρησιμοποιούμε μπορεί να είναι όμορφα τραβηγμένο στην άκρη. Το ίδιο να γίνει και μ΄ενα στόρι που θα μαζέύει.

Και τέλος μην ξεχνάμε το κλασσικό και αγαπημένο παραβάν, που είναι πάντα εύχρηστικό και μπορεί να μας δώσει λύση εύκολα και γρήγορα. Μπορούμε πλέον να τα βρούμε σε ότι στυλ και διάσταση μας αρέσει και να έχουμε χωρίς κόπο ένα όμορφο διαχωριστικό.

Οι νέες ανάγκες που προκύπτουν στην ζωή, μπορούν να είναι μια αφορμή για ανανέωση και αναδιοργάνωση του προσωπικού μας χώρου, έτσι ώστε να έρθει πιο κοντά στο ιδανικό. Μαζί με τις λειτουργικές ανάγκες, συχνά αλλάζει και το στυλ ή η ατμόσφαιρα που επιθυμούμε να ζούμε μέσα, και είναι μια εξαιρετική στιγμή να το δούμε σαν μια ευκαιρία να εξελιχθεί ο χώρος μας μαζί με εμάς.

Διαχωριστικό παραβάν

Χρειάζεστε την βοήθεια ενός επαγγελματία διακοσμητή για να δώσετε στο σπίτι σας την ατμόσφαιρα που σας ταιριάζει; Επικοινωνήστε μαζί μας.