Ο μαξιμαλισμός είναι στα πάνω του τα τελευταία χρόνια, και δικαίως γιατί είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή και περιεκτική απο τις τάσης της εσωτερικής διακόσμησης. Είναι η κατάλληλη επιλογή για αυτούς που αγαπούν τα έντονα χρώματα, την τέχνη και τα μοτίβα. Κυριώς όμως απευθύνετε σε αυτούς που δεν συμβιβάζονται, στις επιλογές τους στον προσωπικό τους χώρο. Αυτό επειδή όλοι αγαπάμε τα σπίτια μας και κάποιοι νιώθουν ακόμα καλύτερα όταν τους περιβάλλουν αντικείμενα που έχουν διαλέξει και τους αντιπροσωπεύουν, χωρίς περιορισμούς. Ο μαξιμαλισμός ενθαρρύνει την έκθεση των αγαπημένων αναμνηστικών, προσωπικών φωτογραφιών και έργων τέχνης, καθώς και δώρων και αντικειμένων απο ταξίδια και δραστηριότητες.

Αυτή η πολύπλοκότητα φυσικά το καθιστά ένα σχετικά δύσκολο και ριψοκίνδυνο, στην εκτέλεση του, στυλ. Γιατί προφανώς είναι λεπτή η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σ’ένα χώρο μπουκωμένο που θα μας κουράσει και σ’ εκείνον που δείχνει πληθωρικός, εμπνευσμένος και σοφιστικέ!
Μαξιμαλισμός λοιπόν, σημαίνει περισσότερο απο όλα. Περισσότερα δηλαδή, απο τα αγαπημένα μας αντικείμενα, χρώματα,υφάσματα, τέχνη, αξεσουάρ και τα διακοσμητικά! Μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Χρώματα και Στυλ. Τα έντονα και εντυπωσιακά χρώματα, είναι το βασικό χαρακτηριστικό του μαξιμαλιστικού χώρου. Μπορούν να είναι σκούρα, όπως το μαύρο, το μπλέ και το βυσσινί δίνοντας μια θεατρική ατμόσφαιρα στο χώρο, έντονα για χαρούμενη και δημιουργική διάθεση ή πιο λαμπερά για μια νότα πολυτέλειας. Στους σκούρους τοίχους, το μυστικό είναι να είναι να προσθέσετε εντυπωσιακά και έντονα διακοσμητικά για να εξισορροπήσετε τα πράγματα, ενώ τους πολύ έντονους μπορείτε να τους διακοσμησετε με μονόχρωμους πίνακες για να ήρεμήσετε λίγο την κατάσταση και να δώσετε έμφαση στο χρώμα που επιλέξατε. Η ταπετσαρία είναι μια εξαιρετική ιδέα, που μπορεί να προσθέση μια έτοιμη χρωματική παλέτα στον χώρο σας και τα μοτίβα που σας αρέσουν.

Βασικό είναι να κυριαρχεί το πλούσιο χρώμα σε όλα τα δωμάτια και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ταβάνια. Για την αποφυγή κάποιου υπερβολικού αποτελέσματος, μπορείτε να επιλέξετε έναν συνδυασμό χρωμάτων και να τον τηρήσετε παντού, για μια εμφάνιση με συνοχή.

Μαξιμαλισμός στη διακόσμηση σπιτιού
Μαξιμαλιστικό στυλ στη διακόσμηση

Έπιπλα και αξεσουάρ. Για να δημιουργηθεί ένα χαρούμενο μαξιμαλιστικό σαλόνι, προτίμηστε χρωματικές παλέτες με έντονα χρώματα που αγαπάτε και σας δίνουν ενέργεια. Συνδυάστε πολλά και διαφορετικά έπιπλα, προσθέστε υφάσματα και κουρτίνες με σχέδια, χρώματα και υφές για να πετύχετε μια θαυμάσια αισθητική. Βάλτε πολλά μαξιλαράκια σε καναπέδες, πολυθρόνες, κρεβάτια, ακόμη και στο πάτωμα. Προσπαθήστε να κάνετε τολμηρούς συνδυασμούς σε σχέδια, μοτίβα και υφές. Προτιμήστε τα επαναλαμβανόμενα χρώματα και μοτίβα και παίξτε με τις υφές χρησιμοποιώντας κρόσσια, φούντες ,μακραμέ, πλακάκια, πλεκτά κτλ. Το ίδιο ισχύει και για τα στυλ των επίπλων, των αξεσουάρ και των μικροεπίπλων, αν δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα ή δύο στυλ, συνδυάστε όσα σας αρέσουν σε ένα δωμάτιο. Ο μαξιμαλισμός δεν έχει πολλούς περιορισμούς.

Συμπληρώστε με εντυπωσιακά φωτιστικά οροφής και δαπέδου, για να κάνετε παιχνίδι με τον φως και την ατμόσφαιρα. Προσθέσετε επίσης όμορφα λουλούδια και φυτά εσωτερικού χώρου.

Τα αξεσουάρ που θα επιλέξετε για τον χώρο σας συχνά μπορεί να σας κατευθύνουν σε μια boho αισθητική αλλά με πιο τολμηρά χρώματα, ή αν έχετε πιο πολύτελή αντικείμενα να φλερτάρετε με ένα στυλ πιo glamorous. Αυτό εξαρτάται καθαρά απο το προσωπικό σας γούστο.

Υπνοδωμάτιο με μαξιμαλιστικό στυλ διακόσμησης

Τέχνη. Ο Μαξιμαλισμός λατρεύει την τέχνη και τα δωμάτια που είναι γεμάτα με πίνακες. Το μυστικό για να δημιουργήσετε μαξιμαλιστικούς τοίχους είναι να μην επιμείνετε στο ταίριασμα των θεμάτων και των χρωμάτων στους πίνακες! Στόχος είναι να γεμίσετε τον τοίχο με τα έργα τέχνης που αγαπάτε, είναι υπόθεση προσωπική. Το σημείο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να αφήνετε τα απαραίτητα κενά διαστήματα ανάμεσα στους πίνακες. Επιλέξτε ωραίες κορνίζες και αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη.

Ασφαλώς, δεν θα πρέπει να αφήνουμε κανέναν χώρο παραμελημένο και χωρίς διακόσμηση, αυτό ισχύει και για τους διαδρόμους και το μπάνιο.

Μαξιμαλιστική διακόσμηση 2

Προσοχή. Το οτι είναι ένα στυλ που μας δίνει μεγάλη ελευθερία στο να υπερβάλλουμε να εκφραστούμε έντονα, δεν σημαίνει οτι δεν ακολουθούμε τους βασικούς κανόνες της διακόσμησης. Οι συνδυασμοί, η συμμετρία και η κλίμακα των αντικειμένων μας πρέπει να διαλεχτούν προσεκτικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο προσωπικό, σαν ένα κολαζ με ξεκάθαρα στοιχεία της προσωπικότητά σας και του γούστου σας.

Αν επιθυμείτε την βοήθεια ενός επαγγελματία διακοσμητή για να δώσετε στο σπίτι σας την ατμόσφαιρα που σας ταιριάζει; Επικοινωνήστε μαζί μας.