Ποιά είναι τα βασικά στάδια στην ανακαίνιση ξενοδοχείου;

Όλο και περισσότερα ξενοδοχεία προβαίνουν σε ανακαινίσεις των χώρων τους με σκοπό να αναδιαμορφώσουν την εικόνα τους, να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα, να ενισχύσουν τη θετική φήμη τους και συνακόλουθα να επιτύχουν αύξηση στα κέρδη τους.

Η ανακαίνιση ενός υφιστάμενου ξενοδοχείου αποτελεί μια σύνθετη και πολυεπίπεδη διαδικασία που απαιτεί μία σημαντική επένδυση, αλλά και χρόνο από τον ξενοδόχο. Ταυτόχρονα είναι μία εξαιρετικά δημιουργική και ικανοποιητική διαδικασία, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τις εγκαταστάσεις και το brand. Είναι μία πρόκληση που χρειάζεται πολύ λεπτομερώς να αποτυπωθεί σε συγκεκριμένα βήματα που θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ας επικεντρωθούμε στα τέσσερα βασικά στάδια της ανακαίνισης ξενοδοχείου. Τα στάδια αυτά αποσκοπούν στην ευκολότερη επίτευξη της συνολικής διαδικασίας, ενώ παρέχουν και ορισμένες έξυπνες συμβουλές για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα κατά την ανακαίνιση.

Έρευνα και αξιολόγηση

Προχωρήστε σε μια προσεκτική έρευνα και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, καλύπτοντας όχι μόνο το σχεδιασμό, αλλά και τις λειτουργικές πτυχές, καθώς και την ικανοποίηση των επισκεπτών. Συχνά, η ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου προέρχεται από την ανάγκη για αισθητική ανανέωση, παραβλέποντας παράλληλα σημαντικούς παράγοντες που θα συνέβαλλαν στην αποτελεσματική αναδιαμόρφωση της ξενοδοχειακής εμπειρίας. Όμως πριν την έναρξη μιας τέτοιας διαδικασίας, είναι κρίσιμο να πραγματοποιηθεί μία λεπτομερής αξιολόγηση της συνολικής εμπειρίας του επισκέπτη. Αυτό επιτρέπει την εντοπισμό των σημείων που χρήζουν βελτίωσης, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Εκτός από την αισθητική, είναι ουσιαστικό να αξιολογηθεί πώς ο υπάρχον σχεδιασμός συμβάλλει στην ικανοποίηση των φιλοξενουμένων. Αν καταγράψουμε λοιπόν τα αρνητικά και θετικά αυτά σημεία, μπορούμε να παράσχουμε σαφείς κατευθύνσεις στον αρχιτέκτονα και τον interior designer για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Την απαιτούμενη ανατροφοδότηση μπορείτε να πάρετε σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους ανθρώπους που εργάζονται στο ξενοδοχείο, οι οποίοι ζουν καθημερινά τους χώρους, κινούνται σε όλες τις εγκαταστάσεις και σίγουρα έχουν πολύ εμπεριστατωμένη άποψη για το τι είναι λειτουργικό και τι όχι. Η εύκολη πρόσβαση σε κάθε σημείο, η λειτουργικότητα στα δωμάτια, στα μπάνια και στους εξωτερικούς χώρους δεν διευκολύνει μόνο το προσωπικό στην εργασία του, αλλά και τους πελάτες σας στη διαμονή και μετακίνησή τους εντός των χώρων.

Καθορίστε τη βασική ιδέα

Η ολική, αλλά ακόμη και μερική ανακαίνιση δίνει την ευκαιρία να αναδιαμορφωθεί η εικόνα του ξενοδοχείου, να διαφοροποιηθεί από την προηγούμενη εικόνα του, αλλά και από τον ανταγωνισμό, αλλά και να αποκτήσει μία ταυτότητα και φιλοσοφία που θα αντανακλά το τι πραγματικά μπορεί να βρει ο επισκέπτης εκεί. Μπορούμε δηλαδή να πούμε με ασφάλεια ότι μέσα από την ανακαίνιση δεν θα αλλάξει μόνο η αισθητική και η διακόσμηση, αλλά μπορούν να γίνουν αλλαγές ακόμη και σε αυτά που το ξενοδοχείο προσφέρει στους πελάτες του. Για παράδειγμα, ένα ξενοδοχείο θα μπορούσε να δώσει βαρύτητα στη γαστρονομία και κατ’ επέκταση στους εστιατορικούς του χώρους ή στην κάβα του. Ή θα μπορούσε να αποκτήσει έναν πιο wellbeing χαρακτήρα δίνοντας έμφαση στου χώρους του spa και στα υπόλοιπα facilities όπου κάποιος μπορεί να αθληθεί ή να συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες. Όταν αποφασιστεί το νέο concept, θα γίνουν αλλαγές συνολικά σε όλες τις εγκαταστάσεις που θα ενισχύουν τη νέα ταυτότητα του ξενοδοχείου. Η κατασκευαστική εταιρεία που θα αναλάβει την ανακαίνιση του ξενοδοχείου θα σας παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη μελέτη και παρουσίαση για το πώς όλα αυτά που επιθυμείτε μπορούν να υλοποιηθούν.

Budget, timeline και διαδικασίες

Η προγραμματισμένη εκτέλεση του έργου απαιτεί τον καθορισμό ενός αξιόπιστου σχεδίου, το οποίο θα προσαρμόζεται στο budget, στις παραδόσεις υλικών και στις κατασκευαστικές διαδικασίες. Η ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου είναι σίγουρα μία χρονοβόρα διαδικασία που όμως αποτελεί και την καλύτερη επένδυση για πολλά χρόνια μετά. Όταν πάρετε την απόφαση αυτή και αφού καταλήξετε στην κατασκευαστική εταιρεία που θα αναλάβει το έργο, θα πρέπει να είστε σαφείς με το πότε θέλετε το ξενοδοχείο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει ξανά. Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου οι εργασίες της ανακαίνισης μπορούν να γίνονται ενώ το ξενοδοχείο λειτουργεί κανονικά κλείνοντας μόνο κάποιες πτέρυγες. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να είναι λεπτομερώς καθορισμένο το budget που υπάρχει, καθώς και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν, οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες με τους οποίους θα συνεργαστείτε, θα κατανείμουν το ποσό με τρόπο ώστε να αναδειχθεί η καινούρια σας ταυτότητα. Πέρα δηλαδή από τις σημαντικές εργασίες που πρέπει να γίνουν, αν εσείς επιθυμείτε να αναδιαμορφώσετε τους εξωτερικούς χώρους, τότε ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού θα δαπανηθεί εκεί.

Σε περιπτώσεις όπου το budget δεν επιτρέπει ολοκληρωμένη ανακαίνιση, αλλά μόνο απαραίτητες αλλαγές και επισκευές, είναι σημαντικό να τεθούν προτεραιότητες σχετικά με τους χώρους που θα υποστούν ανακαίνιση. Ο χώρος της εισόδου, της υποδοχής και του lobby αποτελεί την καρδιά του ξενοδοχείου και είναι κρίσιμος για τη συνολική εικόνα του ξενοδοχείου. Είναι ο χώρος που προσχηματίζει την επερχόμενη εμπειρία στους ταξιδιώτες και που πελάτες κι επισκέπτες περνούν πολύ χρόνο εκεί. Επίσης τα δωμάτια είναι αυτό που κάθε πελάτης περιμένει πώς και πώς να δει και να νιώσει όμορφα και άνετα εκεί. Ανάλογα με το concept του ξενοδοχείου και το γενικότερο χαρακτήρα του, κάθε δωμάτιο χρειάζεται να προσφέρει ξεκούραση πολυεπίπεδα και να τηρεί αυστηρά τους όρους της ιδιωτικότητας. Δημιουργήστε τις συνθήκες μέσα στις οποίες οι πελάτες σας θα χαλαρώνουν, θα νιώθουν άνετα και οικεία και θα έχουν όλα όσα χρειάζονται.

Η διαμόρφωση του αρχικού budget επιτρέπει καλύτερες διαπραγματεύσεις με προμηθευτές υλικών και επίπλων, ενώ η προγραμματισμένη παράδοση παραγγελιών εξασφαλίζει την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου.

Ανακαίνιση για τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση

Η διαδικασία της ανακαίνισης συνίσταται στον επανασχεδιασμό των χώρων με στόχο την αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων, καθώς και την πρακτική κάλυψη όλων των απαιτήσεων που έχουν οι επισκέπτες και το προσωπικό του ξενοδοχείου. Πέρα όμως από το στυλ, η ανακαίνιση θα δώσει σημαντικές λύσεις σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση της ενέργειας. Η ενεργειακή αναβάθμιση των χώρων θα σας εξασφαλίσει μείωση των ενεργειακών δαπανών και των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης και θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου αποτελεί ένα σημαντικό έργο που απαιτεί προετοιμασία, σχεδιασμό και εκτέλεση με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Είτε πρόκειται για ένα μικρό ξενοδοχείο στην εξοχή, είτε για ένα πολυτελές θέρετρο στην πόλη, η ανακαίνιση θα αναβαθμίσει σημαντικά την ταξιδιωτική εμπειρία και θα ενισχύσει το επιχειρηματικό σας προφίλ. Ο χώρος του τουρισμού και της φιλοξενίας είναι πολύ ανταγωνιστικός και οι επιχειρηματίες χρειάζεται να είναι ευθυγραμμισμένοι με τις σύγχρονες τάσεις που απαντούν στην αισθητική, την εργονομία, τις πολυδιάστατες παροχές και την ενεργειακή αναβάθμιση. Το μίνιμαλ στυλ, η λειτουργικότητα, η καινοτομία και η ποιότητα είναι έννοιες που χρειάζεται να αποτελούν οδηγό στην απόφασή σας για ολική ή μερική ανακαίνιση του ξενοδοχείου σας. Η εύρεση μιας κατασκευαστικής εταιρείας με εμπειρία στις ανακαινίσεις ξενοδοχείων θα σας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα με συνέπεια και ασφάλεια.

Ανακαινίσεις Ξενοδοχείων – Σωτήρης Ευθυμίου

Η εταιρεία ανακαινίσεων και κατασκευής σπιτιών Σωτήρης Ευθυμίου αναλαμβάνει έργα ανακαίνισης ξενοδοχείου. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες αν επιθυμείτε μια οικονομική προσφορά για το δικό σας εργο.