Ποια είναι η τελευταία τάση στις κουζίνες;

Είστε ένα βήμα πριν την ανακαίνιση της κουζίνας σας; Αν ναι, τότε συγχαρητήρια για την απόφαση που θα ανανεώσει πολύ τη διάθεσή σας, αλλά και το γενικότερο ύφος του σπιτιού. Η κουζίνα δεν είναι ένας απλός χώρος μαγειρέματος και φαγητού. Είναι ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας και που τον χρησιμοποιούμε για να περνάμε καλά με τους φίλους μας, να δουλεύουμε, να διαβάζουμε και να χαλαρώνουμε. Οι νέες τάσεις είναι συναρπαστικές και είναι βέβαιο ότι θα μετασχηματίσουν τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνετε την κουζίνα σας.

Αποφασίστε το στυλ που θέλετε
Η επικρατέστερη τάση αυτή την στιγμή είναι να βλέπουμε την κουζίνα ως μία συνέχεια και επέκταση του σαλονιού, κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλά διαφορετικά στυλ. Οι νησίδες που διαθέτουν ενσωματωμένο νιπτήρα ή εστίες, καθώς και τα μπαρ αντί για τραπέζια, εξακολουθούν να αποτελούν βασικά στοιχεία στον σχεδιασμό μιας μοντέρνας κουζίνας. Οι χώροι αποθήκευσης και οι επιφάνειες είναι συμπαγείς και συχνά αποτελούνται από κομψές κρυστάλλινες βιτρίνες. Οι ηλεκτρικές συσκευές είναι νέας τεχνολογίας και εξαιρετικά hi-tech στο design τους. Υπάρχουν πια πολλά νέα υλικά και αποχρώσεις, εμπνευσμένα από το φυσικό περιβάλλον και την οικολογική αντίληψη που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου. Ατέλειωτες επιλογές συνδυασμών για ένα μοναδικό αποτέλεσμα αποτελούν και οι φυσικές αποχρώσεις του ξύλου, του μαρμάρου, της πέτρας, των μωσαϊκών και των γρανιτών, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις αξίζει να λάβετε υπόψη ότι κάποιες από αυτές τις επιλογές, παρά την έντονη ιδιαιτερότητά τους και την εντυπωσιακή τους εμφάνιση, ενδέχεται να φανούν κουραστικές με την πάροδο του χρόνου.

Το βιομηχανικό στυλ
Αν κάποιοι μένετε σε loft ή σε παλιό εργοστασιακό ή βιομηχανικό χώρο που πρόσφατα μετατράπηκε σε διαμέρισμα, τότε αυτό που χρειάζεται η κουζίνα σας είναι καθαρές και βασικές γραμμές που θα την οριοθετούν. Συνήθως, οι τοίχοι είναι ημιτελείς με αποκαλυμμένα τούβλα ή κολώνες. Τα δάπεδα αποτελούνται από βιομηχανική ρητίνη ή γυαλισμένο σκυρόδεμα. Το ξύλο και ο χαλκός χρησιμοποιούνται ευρέως, ενώ οι εγκαταστάσεις είναι ορατές και τα έπιπλα εμπνέονται από την ίδια εποχή.

Η τελευταία τάση στις κουζίνες - βιομηχανικό στυλ

Για όσους θέλουν να συνδυάζουν το κλασικό με το μοντέρνο
Στην περίπτωση που το σπίτι σας έχει συνολικά κλασικές γραμμές ή συνδυάζει κλασικά χαρακτηριστικά με μοντέρνες πινελιές και θέλετε να έχετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα μετά την ανακαίνιση της κουζίνας σας, τότε μπορείτε να συνδυάσετε τεχνικές, υλικά και χρώματα που θα δώσουν αυτό το ύφος. Τολμήστε να βάλετε ξύλινες επενδύσεις, συμπαγή ξύλα που θα δώσουν ένα πιο ζεστό αποτέλεσμα, αλλά αποφύγετε τα περίτεχνα και σκαλιστά σχέδια σε πόρτες. Αν επιλέξετε λακαρισμένες επιφάνειες, θα μπορέσετε να συνδυάσετε εύκολα και όμορφα το μοντέρνο με το πιο κλασικό στυλ, ενώ χρησιμοποιώντας ουδέτερες και παλ αποχρώσεις, τότε θα πετύχετε μοντέρνα αισθητική, χωρίς υπερβολές.

Η τελευταία τάση στις κουζίνες - κλασικό με μοντέρνο

Φυσική πέτρα & μάρμαρο
Ένα διακοσμητικό από μόνο του είναι η φυσική πέτρα που στολίζει τον χώρο και μπορείτε να βρείτε σε διάφορες αποχρώσεις. Ανάμεσα στις τάσεις του 2023 και για την επόμενη δεκαετία συγκαταλέγεται και το μάρμαρο με έντονες φλέβες. Το μάρμαρο προσδίδει πολυτέλεια και βάθος στην αισθητική της κουζίνας. Με την προσθήκη μιας μεγάλης μαρμάρινης επιφάνειας ή ενός μαρμάρινου πάγκου θα κλέψετε τις εντυπώσεις και η κουζίνα σας θα φαίνεται πιο μεγάλη και πιο καθαρή. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το μάρμαρο είναι πιο εύκολο στον καθαρισμό σε σύγκριση με τα πλακάκια.

Η τελευταία τάση στις κουζίνες - μάρμαρο

Έντονα & ζωηρά χρώματα
Οι περισσότεροι έχουν έκδηλη την ανάγκη για ζωηρά χρώματα και εκκεντρικούς πειραματισμούς, δεδομένου του εγκλεισμού των τελευταίων ετών. Κι επειδή η κουζίνα είναι ένας από τους χώρους που χρησιμοποιούμε πιο πολύ μέσα στο σπίτι, όλοι θέλουν να την αλλάξουν ώστε να ανανεωθούν συνολικά. Αποχωρίζονται λοιπόν τα βαρετά και ουδέτερα χρώματα κι επιλέγουν τολμηρούς τόνους. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στο χρώμα των τοίχων. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να ενσωματώσετε τα έντονα χρώματα στην κουζίνα σας, όπως στα ντουλάπια και στα πλακάκια. Από το 2023 και μετά θα δούμε μια μεγάλη τάση στη χρήση βαθιών χρωμάτων, όπως το πράσινο και το μπλε, σε συνδυασμό με μεταλλικά φινιρίσματα. Η διακόσμηση που εμπνέεται από τη φύση έχει καθιερώσει το πράσινο ως ένα απαραίτητο χρώμα για τις κουζίνες τα τελευταία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί έναν αναζωογονητικό συνδυασμό και όμορφες αντιθέσεις.

Η τελευταία τάση στις κουζίνες - έντονα και ζωηρά χρώματα

Κουζίνες με οικολογικό χαρακτήρα
Τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι η βιωσιμότητα έχει ενσωματωθεί δυναμικά σε όλους τους τομείς της ζωής μας και αυτό ισχύει και στον κλάδο της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης. Οι περισσότεροι επιλέγουν υλικά όπως το ξύλο, η πέτρα και το ατσάλι, τα οποία είναι ανθεκτικά στον χρόνο ή άλλα οικολογικά υλικά όπως θερμοσκληρυντικές επιφάνειες που απομιμούν το ξύλο και οικολογικές μοριοσανίδες. Η πηγή και η ανακυκλωσιμότητα αυτών των υλικών είναι ο λόγος που τα προτιμούν μηχανικοί και πελάτες. Κάποια επιπλέον στοιχεία που δίνουν οικολογικό χαρακτήρα είναι ο σχεδιασμός κατάλληλου χώρου για την ανακύκλωση απορριμμάτων, καθώς και η επιλογή ηλεκτρικών συσκευών με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση που μπορούν να προγραμματιστούν και να δουλεύουν με χειρισμό εξ’ αποστάσεως μέσω wifi.

Ο φωτισμός παίζει μεγάλο ρόλο
Όσον αφορά τον φωτισμό, η κουζίνα του 2023 αποδίδει ιδιαίτερη προσοχή στον σωστό φωτισμό για διάφορες λειτουργίες. Οι ενσωματωμένοι φωτισμοί LED και οι φωτιστικές συσκευές μετατρέπουν τον χώρο σε ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον. Τοποθετήστε φωτισμό κάτω από τα έπιπλα, πάνω από το νεροχύτη και τη νησίδα, καθώς και φώτα με δυνατότητες προσαρμογής της έντασης και της απόχρωσης, που θα σας παρέχουν ευελιξία και θα δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα κάθε στιγμή.

Η τελευταία τάση στις κουζίνες - κουζίνες με led

Εργονομία & αποθηκευτικοί χώροι
Η λειτουργικότητα αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο του σχεδιασμού κουζίνας για το 2023. Οι κατασκευαστές επικεντρώνονται στη δημιουργία έξυπνων λύσεων αποθήκευσης και οργάνωσης που επιτρέπουν την αποτελεσματική χρήση του χώρου. Ενσωματωμένα συστήματα αποθήκευσης, ευέλικτες βάσεις και αξεσουάρ θα διευκολύνουν τις κινήσεις σας μέσα στην κουζίνα και θα βελτιώσουν συνολικά την καθημερινότητα.

Δώστε στην κουζίνα σας την ευκαιρία να γίνει ο αγαπημένος σας χώρος, που θα εμπνέει όχι μόνο τις μαγειρικές σας δεξιότητες, αλλά θα προάγει την ηρεμία, τη δημιουργικότητα και τη σύνδεση με τους αγαπημένους σας.

Η εταιρεία ανακαινίσεων και κατασκευής σπιτιών Σωτήρης Ευθυμίου έχει την πολύχρονη εμπειρία που χρειάζεστε για την ανακαίνιση του σπιτιού σας και της κουζίνας σας. Δείτε τα έργα μας για να αξιολογήσετε την ποιότητα της δουλειάς μας και επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και μια προσφορά. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία με το έργο σας.