Τι πρέπει να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε πριν προχωρήσουμε σε μία ανακαίνιση.

Τι εννοούμε με τον όρο οικονομική ανακαίνιση σπιτιού;

Σίγουρα δεν αναφερόμαστε στην έκπτωση της ποιότητας των υλικών, ή της κατάρτισης των συνεργείων που θα εκτελέσουν τις εργασίες γιατί κάτι τέτοιο θα είχε το αντίστροφο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούμε. Οικονομική ανακαίνιση σπιτιού λοιπόν, είναι εκείνη κατά την οποία δεν προκύπτουν κρυφά κόστη κατά την εξέλιξη των εργασιών, ούτε αμελούνται τα μη εμφανή αλλά καίρια σημεία που δυνητικά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο μέλλον, όπως για παράδειγμα οι σωληνώσεις του χώρου ή η διαρρύθμιση αυτού.

Πως επιτυγχάνονται όμως οι παραπάνω στόχοι;

Οικονομική ανακαίνιση κουζίνας
Οικονομική ανακαίνιση μπάνιου
  • Πρωτίστως, πριν από την έναρξη των όποιων εργασιών ανακαίνισης, οφείλουμε να προχωρήσουμε στην εκπόνηση μίας ολοκληρωμένης και λεπτομερούς οικονομικοτεχνικής μελέτης, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα καθώς και το χρηματικό ποσό που είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν για την ανακαίνιση του σπιτιού τους. Είναι πολύ σημαντικό, αυτή η μελέτη να γίνει από έμπειρο μηχανικό, αποφεύγοντας έτσι τυχόν προκύπτοντα κόστη από λάθος εκτίμηση των απαιτούμενων υλικών ή ακόμη και του χρόνου περαίωσης των εργασιών.
  • Ένας άλλος, εξίσου σημαντικός, παράγοντας είναι η παρουσία του μηχανικού στο χώρο κατά τη διάρκεια των εργασιών, ώστε να διασφαλιστεί η απόλυτη συμφωνία πλάνου και έργου. Δυστυχώς, δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο, ο μηχανικός που έχει εκπονήσει τη μελέτη να μην είναι παρών κατά την εξέλιξη των εργασιών και παρά την κατάρτιση των συνεργείων που εκτελούν τις εργασίες να γίνονται λάθη, η διόρθωση των οποίων μεταφέρεται ως επιπλέον κόστος στον πελάτη.

Φυσικά υπάρχει τρόπος η ανακαίνιση του σπιτιού σας να γίνει πιο οικονομική κυρίως επιλέγοντας υλικά που δεν υπολείπονται στην ποιότητα αλλά τα οποία κατα κάποιο τρόπο έχουν πιο συνηθισμένο design που τα κατατάσει στα πιο οικονομικό υλικά. Π.χ. συνήθως τα υλικά με έντονα χρώματα είναι πιο ακριβά από τα υλικά που είναι σε συνηθισμένες αποχρώσεις του λευκού, μπεζ κλπ. Για μια οικονομική ανακαίνιση κουζίνας θα μπορούσαν να επιλεχθούν παγκοι πιο οικονομική αλλά και τύποι ξύλων και χρώματα λούστρων που είναι πιο οικονομικά. Με τον ίδιο τρόπο και για μια οικονομική ανακαίνιση του μπάνιου μπορούν να επιλεχθούν πλακάκια που είναι πιο οικονιμικά και νυπτήρες κλπ. Υπάρχει τρόπος το κόστος της ανακαίνισης να προσαρμοστεί στις οικονομικές δυνατότητες του κάθε νοικοκυριού αλλά όχι κάνοντας έκπτωση στην ποιότητα των εργασιών και των υλικών όταν αυτά θα πρέπει να αντέξουν στον χρόνο.

Στην εταιρεία μας ανακαίνιση σπιτιού Σωτήρης Ευθυμίου στοχεύουμε στην πλήρη ικανοποίηση των πελατών μας, όχι μόνο κατά την περάτωση της ανακαίνισης του σπιτιού τους αλλά και σε βάθος χρόνου και προσπαθούμε πάντα να τους συμβουλέψουμε ώστε να επιτευχθεί ένα ποιοτικό αποτέλεσμα το οποίο μπορούν να χρηματοδοτήσουν.

Με προσεκτική αυτοψία του χώρου του πελάτη από μηχανικό με πολυετή εμπειρία στον τομέα των ανακαινίσεων που έχει και την γνώση αλλά και την εμπειρία να τους συμβουλέψει, προχωράμε στο λεπτομερή προσχεδιασμό των απαιτούμενων υλικών και εργασιών αποφεύγοντας και την παραμικρή ”έκπληξη” για τους ιδιοκτήτες. Αξιοποιώντας τα έμπειρα και άρτια καταρτισμένα συνεργεία μας και σε συνδυασμό με την επισταμένη παρουσία του μηχανικού στο χώρο κατά τη διάρκεια των εργασιών εγγυόμαστε ένα πλήρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα τόσο αισθητικά όσο και πρακτικά. Με γνώμονα τις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις αλλά και την δική μας συνέπεια και υπευθυνότητα κάνουμε κάθε έργο μας μοναδικό γιατί γνωρίζουμε πως το σπίτι σας είναι κάτι περισσότερο από ένα κτίσμα.

Οικονομική Ανακαίνιση Σπιτιού: Επικοινωνήστε μαζί μας

Εαν σας ενδιαφέρει μια οικονομική ανακαίνιση η οποία δεν θα υπολείπεται σε ποιότητα αλλά θα βασίζεται σε υλικά που είναι πιο οικονομικά παρόλα αυτά ποιοτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πακέτα προσφορών που έχουμε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Τα πακέτα ανακαίνισης που προσφέρουμε ξεκινάνε από 5500ευρώ και περιλαμβάνουν διάφορους χώρους του σπιτιού. Μπορείτε επίσης να μας ζητήσετε μία πιο εξειδικευμένη προσφορά ανακαίνισης για το δικό σας έργο και τις ιδιαιτερότητές του συμπληρώνοντας την φόρμα προσφορών που έχουμε στην ιστοσελίδα μας και θα σας απαντήσουμε άμεσα.Επικοινωνήστε μαζί μας και σύντομα ένας μηχανικός της εταιρείας μας θα είναι στο χώρο σας.