Η κατασκευή ενός σπιτιού, είτε πρόκειται για μονοκατοικία, είτε για πολυκατοικία απαιτεί χρόνο και πολύ καλή οργάνωση και εύρυθμη συνεργασία μεταξύ πελατών και τεχνικού γραφείου. Το σημαντικότερο όλων είναι η σωστή και ολοκληρωμένη μελέτη εξαρχής, η οποία προβλέπει όλα όσα πρέπει να γίνουν από την αρχή μέχρι το τέλος του έργου. Για τη σύνταξη της μελέτης χρειάζονται τοπογράφος, αρχιτέκτονας, πολιτικός μηχανικός, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανολόγος μηχανικός. Μόνο με μία ολοκληρωμένη μελέτη είναι όλες οι πλευρές κατοχυρωμένες ότι θα γίνουν όλα σωστά και στον χρόνο που έχει καθοριστεί, χωρίς να συμβούν προβλήματα που θα διαφοροποιήσουν κι εκτοξεύσουν το συμφωνηθέν κόστος.
Η κατασκευή ενός σπιτιού ξεκινάει από την εύρεση και τελική επιλογή του οικοπέδου, ακολουθεί η έκδοση της οικοδομικής άδειας και ξεκινούν οι χωματουργικές εκσκαφές και εργασίες. Συνεχίζουμε με τη θεμελίωση και την στύλωση του κτιρίου και την ολοκλήρωσή της με την τοιχοποιία. Σειρά έχουν οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις κι έπειτα η θερμομόνωση και η υγρομόνωση. Γίνεται η τοποθέτηση των κουφωμάτων και των δαπέδων και ξεκινούν οι χρωματισμοί και όλες οι ξυλουργικές εργασίες. Τοποθετείται όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα είδη υγιεινής, τα έπιπλα κουζίνας και οι ντουλάπες στα υπνοδωμάτια. Γίνεται η διαμόρφωση του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου με φυτά συστήματα ποτίσματος, φωτιστικά, κάγκελα και καγκελόπορτες, γκαραζόπορτα, κατασκευή πέργκολας, BBQ κλπ και παραδίδουμε το σπίτι ή την πολυκατοικία αφού έχουν ελεγχθεί πολλές φορές τα πάντα.
Η κατασκευή ενός κτιρίου είναι ένα απαιτητικό έργο που χρειάζεται έμπειρους επαγγελματίες ώστε να μην δημιουργεί ίχνος άγχους και ανασφάλειας στους ιδιοκτήτες, παρά μόνο χαρά και προσμονή.