Πως είναι ένα βιομηχανικό στυλ σπιτιού; Δείτε στην συνέχεια… Σας ταιριάζει;

Τα τελευταία χρόνια το industrial ή βιομηχανικό στυλ διακόσμησης αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές. Δικαιωματικά, βέβαια, γιατί είναι ιδιαίτερο, δημιουργικό και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακό, δίνοντας στον χώρο ένα πρωτότυπο και σοφιστικέ ύφος. Η έμπνευση του βιομηχανικού στυλ βασικά, πηγάζει απο στοιχεία που συναντάμε σε παλιά εργοστάσια και βιομηχανικούς χώρους. Μια βασική αρχή της βιομηχανικής διακόσμησης είναι το αφαιρετικό και ατημέλιτο ύφος. Εδώ είναι όλα ορατά, οι αγωγοί κλιματισμού, οι ηλεκτρικοί αγωγοί και οι χάλκινοι σωλήνες νερού, έτσι ώστε να δοθεί η αίσθηση του ακατέργαστου. Παρόλα αυτά είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να δημιουργήσετε με διάφορα επιλεγμένα αξεσουάρ και αντικείμενα και να πειραματιστείτε με βάση τη δική σας αισθητική. Αν έχετε έναν χώρο με ατέλειες, το industrial design εύκολα θα τις ενσωματώσει και θα τις αναδείξει, απογειώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Στην ιδανική του μορφή είναι ένα loft με ανοιχτή διαρρύθμηση, μινιμαλιστική διακόσμηση και επιμελώς ατιμέλητο look.

Τα βασικά σημεία που μπορούμε να εντοπίσουμε την ύπαρξη της βιομηχανικού στυλ διακόσμησης μπορούμε να πούμε οτι είναι:

Τοίχοι: Το πρώτο χαρακτηριστικό του industrial style είναι οι εκτεθημένοι τοίχοι απο εμφανές σκυρόδεμα ή τουβλο. Φυσικά τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν τοίχους σοβατισμένους οπότε το αποτέλεσμα αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με την τοποθέτηση ταπετσαρίας σε απομίμηση τούβλου ή μπετό, αλλιώς με μια τεχνική χρώματος ή πατητή τσιμεντοκονία για την δεύτερη περίπτωση. Στα χρώματα, κυρίαρχη θέση έχουν τα σκούρα και γήινα, αλλά και το γκρι και το λευκό, όπως και το μαύρο και προτιμούνται οι σκούρες αποχρώσεις στο ξύλο. Το μαύρο σε συνδυασμό με το τούβλο στον τοίχο είναι τα απόλυτα χαρακτηριστικά του στυλ αυτού. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έντονο και ζωντανό χρώμα για να επισημάνουμε και να τονίσουμε ορισμένα στοιχεία.

Διακόσμηση τοίχων: Το βιομηχανικό στυλ δεν αγαπάει τα κλασικά σχέδια και τους ρεαλιστικούς πίνακες, αλλά συνήθως συνδυάζεται με πιο αφηρημένα μοτίβα. Επιλέξτε λοιπόν έναν μεγάλο μοντέρνο πίνακα που θα ταιριάζει τέλεια με το τουβλο ή το μπετό στον τοίχο αλλά και με την δική σας προσωπικότητα.

Βιομηχανικό στυλ διακόσμησης

Έπιπλα: Ένας δερμάτινος καναπές σε συνδυασμό με ένα χαμηλό τραπεζάκι είναι μια καλή αρχή για να δώσουμε το ύφος που θέλουμε. Αν υπάρχει νησίδα μεταξύ κουζίνας και σαλονιού μπορείτε να επενδύσετε σε μία σειρά μεταλλικά σκαμπό που θα εκτοξεύσουν την βιομηχανική ταυτότητα. Για το χώρο του φαγητού, ένα μεγάλο, απλό αλλά εντυπωσιακό ξύλινο τραπέζι με μεταλλικές λεπτομέρειες θα κάνει τη διαφορά. Ταιριάξτε το με μεταλλικές καρέκλες σε αυστηρή βιομηχανική γραμμή και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Ξύλινα χαμηλά τραπεζάκια με ροδάκια και δερμάτινες πολυθρόνες και σκαμπό, ταιριάζουν απόλυτα εδώ. Με λίγα λόγια, να θυμάστε, επιλέγουμε δέρμα, ξύλο και μέταλλο στα έπιπλα και φυσικά υλικά μόνο στα διακοσμητικά.

Βιομηχανικό στυλ φωτισμός

Φωτισμός: Ο σωστός φωτισμός μπορεί να αναδείξει οποιονδήποτε χώρο, στη συγκεκριμένη τάση όμως τα ίδια τα φωτιστικά είναι ακόμα πιο σημαντικά γιατί αποτελούν βασικό κομμάτι της διακόσμησης. Τα φωτιστικά μπορούν να κάνουν πραγματικά, τη διαφορά. Μπορείτε να διαλέξετε ένα σύγχρονο φωτιστικό οροφής με βιομηχανικό σχεδιασμό και να δώσετε απευθείας στον χώρο σας το ύφος του industrial. Διαλέξτε φωτιστικά απο μέταλλο ή μέταλλο και σχοινί, ξύλινες βάσεις και έντονα βιομηχανικές λεπτομέρειες. Αποφύγετε το έντονο φυσικό φως. Το βιομηχανικό στυλ χαρακτηρίζεται από πιο χαμηλό φωτισμό με μεγάλους και ιδιαίτερους λαμπτήρες που δημιουργούν θαλπωρή και ατμόσφαιρα old school, που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της βιομηχανικής αισθητικής!

Βιομηχανικό στυλ σαλόνι

Δάπεδο: Ξύλινο ή γρανιτένιο πάτωμα σε σκούρες αποχρώσεις, θα δώσει το σωστό φόντο σε αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Το ξύλο και ειδικά το μη επεξεργασμένο είναι το υλικό που συνηθίζεται για δάπεδο στη βιομηχανική διακόσμηση. Θα αναβαθμίσει αμέσως το χώρο σας, δίνοντας τη ζεστασιά που χρειάζεται. Υπάρχουν φυσικά και πιο εύκολες λύσεις με παρόμοιο αποτέλεσμα, όπως τα laminate και τα πλακάκια σε απομίμηση μη επεξεργασμένου ξύλου. Αν δεν προτιμάτε το ξύλο, τα πλακάκια σε εφέ τσιμέντου και η πατητή τσιμεντοκονία θα μπορούσαν να είναι μια άλλη πιο απλή λύση για το πάτωμα.

Λεπτομέρειες που ενισχύουν το ύφος: Εδώ τα κουφώματα είναι σε σκούρο ή μαύρο χρώμα και μάλιστα αυτά με τα καϊτια, για να υπογραμμίσουν την απόλυτα industrial ταυτότητα. Οι μεταλλικές μαύρες λεπτομέρειες, γενικά, μπορούν να βρίσκονται παντού . Για τα διακοσμητικά, προτίμησε αυτά που είναι φτιαγμένα από βιομηχανικά υλικά, όπως μέταλλο, γυαλί και τσιμέντο καθώς και ακατέργαστο ξύλο. Το φθαρμένο look ταιριάζει θαυμάσια σε αυτό το συγκεκριμένο στυλ, οπότε τα μεταχειρισμένα αντικείμενα και το φθαρμένο δέρμα είναι ευπρόσδεκτα ! Επιπλέον ένας καθρέπτης με μεταλλικό πλαίσιο και ένα εντυπωσιακό, βιομηχανικό ρολόι τοίχου, είναι επιλογές που θα σε δικαιώσουν αν αποφασίσεις να δώσεις το κάτι παραπάνω στη διακόσμησή σου. Για να δώσετε χρώμα και φρεσκάδα τοποθετίστε φυτά σε τσιμεντένιες ή μεταλλικές γλάστρες.

Χρειάζεστε την βοήθεια ενός επαγγελματία διακοσμητή για να δώσετε στο σπίτι σας την ατμόσφαιρα που σας ταιριάζει; Επικοινωνήστε μαζί μας.