Ένας πλήρης οδηγός για την ανακαίνιση του μπάνιου με παραδείγματα ‘πριν και μετά’ επιτυχημένων ανακαινίσεων.

Το μπάνιο είναι αναμφίβολα ο πιο ζωτικός και συχνά χρησιμοποιούμενος χώρος σε ένα σπίτι.
Ο πρώτος και ο τελευταίος χώρος που επισκεπτόμαστε, στην αρχή και το τέλος κάθε ημέρας, δίνοντας την αντίστοιχη εικόνα και εμπνέοντας την αντίστοιχη διάθεση στους ενοίκους ενός σπιτιού.

Επιπλέον, το μπάνιο λειτουργεί και σαν καθρέφτης του νοικοκυριού για τους επισκέπτες, αφήνοντας τους με μία θετική ή αρνητική εντύπωση κατά περίπτωση.

Τα τελευταία χρόνια, οι τάσεις και οι ιδέες στο σχεδιασμό και την ανακαίνιση του μπάνιου έχουν εξελιχθεί, όπως και οι ανάγκες τις οποίες καλείται να καλύψει ο συγκεκριμένος χώρος, καθιστώντας κάποια χαρακτηριστικά περιττά ή και άχρηστα (όπως ο μπιντές για παράδειγμα) και απαιτώντας την ύπαρξη νέων, καινοτόμων προσθηκών (όπως είναι ο κρυφός φωτισμός, η γυάλινη καμπίνα και το υδρομασάζ).
Βέβαια, η καθημερινή και σχεδόν αδιάκοπη χρήση του μπάνιου, οδηγεί στη φθορά κάποιων υλικών, καθιστώντας την ανακαίνιση αυτού όχι μόνο μιά αισθητική, αλλά και μία λειτουργική, πρακτική αναγκαιότητα.

Ας εξετάσουμε λοιπόν, ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες φθορές σε ένα μπάνιο, που οδηγούν στην απόφαση της ανακαίνισης, καθώς και το πως η επιμελής προμελέτη και ο έξυπνος σχεδιασμός, πριν την έναρξη των όποιων εργασιών, εξασφαλίζουν την ικανοποίηση του πελάτη από το τελικό αποτέλεσμα.

Ανανακαίνιση μπάνιου πριν & μετά: Φθορές στο μπάνιο.

Υδραυλικά συστήματα

Οι πιο συνηθισμένες φθορές που συναντούμε σε ένα μπάνιο είναι, πολύ φυσικά, αυτές στα υδραυλικά συστήματα. Η εκτεταμένη και καθημερινή χρήση του χώρου του μπάνιου, από όλα τα μέλη μιας οικογένειας, οδηγεί με λογική συνέπεια στη φθορά εξοπλισμών, όπως η μπαταρία του νιπτήρα ή το τηλέφωνο του ντουζ. Ακόμα και οι σωληνώσεις, παρά το γεγονός πως δεν είναι εμφανείς, μπορεί να χαλάσουν, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο χώρο μας, ακόμα και σε διπλανά σπίτια σε ακραίες περιπτώσεις. Μία ανακαίνιση μπάνιου είναι συνεπώς επιβεβλημένη, ειδικότερα σε σπίτια κάποιας προχωρημένης παλαιότητας, για να αποφύγουμε χειρότερα προβλήματα.

Σπασμένα είδη υγιεινής

Ένα άλλο, επίσης συχνό φαινόμενο, είναι τα ραγισμένα ή ακόμη και σπασμένα είδη υγιεινής, όπως ο νιπτήρας, η μπανιέρα ή το ντουζ και η λεκάνη. Τέτοιες περιπτώσεις, εκτός από αντιαισθητικές, είναι και δυνητικά βλαβερές για την υγεία μας, καθώς η συσσώρευση υγρασίας οδηγει στην ανάπτυξη μούχλας και μικροβίων, κάτι που δεν ταιριάζει καθόλου στο χώρο που φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή. Λογικά λοιπόν, η ανακαίνιση του μπάνιου, καθίσταται μία αναγκαία διαδικασία.

Σπασίματα & αποκολλήσεις πλακιδίων

Μία επίσης συνηθισμένη περίπτωση φθοράς στο χώρο του μπάνιου, είναι τα σπασίματα ή ακόμη και οι αποκολλήσεις των πλακιδίων. Κάτι τέτοιο συνήθως οφείλεται σε κακοτεχνία, ή χαμηλή ποιότητα υλικών, αλλά ακόμη και η πάροδος μεγάλου χρονικού διαστήματος από την τελευταία ανακαίνιση μπάνιου, μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια φαινόμενα. Εκτός από τους προφανείς αισθητικούς λόγους, τα σπασμένα πλακάκια, στον τοίχο ή το πάτωμα του μπάνιου, μπορούν να οδηγήσουν σε μικροτραυματισμούς καθώς μπορεί να γλιστρήσουμε ή ακόμη και να κοπούμε εξαιτίας ενός σπασμένου η΄αποκολλημένου πλακιδίου.

Ανακαίνιση μπάνιου πριν & μετά: Σχεδιασμός

Το σημαντικότερο βήμα πριν να προχωρήσουμε στην ανακαίνιση του μπάνιου, είναι ο σχεδιασμός και η μελέτη της λειτουργικότητας του χώρου. Τα περισσότερα μπάνια, ειδικά τα προχωρημένης παλαιότητας, πάσχουν από έλλειψη αποθηκευτικών και λειτουργικών χώρων, μειωμένη φωτεινότητα και χαμηλής ποιότητας αισθητική. Καθώς οι ανάγκες των ανθρώπων, οι ιδέες των σχεδιαστών και η τεχνολογία των υλικών εξελίσσονται, δημιουργείται μια πληθώρα εναλλακτικών που μπορούν να μεταμορφώσουν το μπάνιο από ένα συνωστισμένο και άβολο χώρο σε ένα άνετο, λειτουργικό, καλαίσθητο και ¨έξυπνο¨ μπάνιο. Η αντικατάσταση μιας παλιάς μπανιέρας με μία, υψηλής αισθητικής, ντουζιέρα με γυάλινη καμπίνα, η χρήση κρυφού φωτισμού, η εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος εξαερισμού και η σωστή επιλογή του χρώματος και υλικού των πλακιδίων, είναι ικανές να μεταλλάξουν το χώρο του μπάνιου, από απλά χρήσιμο σε απολαυστικό.

Με το λεπτομερή και πάντα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις σας προσχεδιασμό, από μηχανικό με 15ετή πείρα στο χώρο, την χρήση αποκλειστικά Α΄ ποιότητας υλικών και τα εξειδικευμένα και έμπειρα συνεργεία, η εταιρεία μας Ανακαίνιση Σπιτιού- Σωτήρης Ευθυμίου, εγγυάται ένα απόλυτα ικανοποιητικό και on time αποτέλεσμα στην ανακαίνιση του μπάνιου σας, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Ανακαίνιση Μπάνιου Πριν & Μετά

Ανακαίνιση λουτρού πριν και μετά
Ανακαίνιση μπάνιου πριν και μετά Ψυχικό

Ανακαίνιση Μπάνιου Πριν

Ανακαίνιση μπάνιου στο Βύρωνα πριν: Μπάνιο Πριν
Ανακαίνιση μπάνιο Ζωγράφου: Μπάνιο πριν
Ανακαίνιση μπάνιου Χαλάνδρι: Μπάνιο πριν
Ανακαίνιση μπάνιου Νέα Φιλαδέλφεια: Μπάνιο πριν

Ανακαίνιση Μπάνιου Μετά

Ανακαίνιση μπάνιου στο Βύρωνα: Μπάνιο μετά
Ανακαίνιση μπάνιου Ζωγράφου: Μπάνιο μετά
Ανακαίνιση μπάνιου Χαλάνδρι: Μπάνιο μετά
Ανακαίνιση μπάνιου Νέα Φιλαδέλφεια: Μπάνιο μετά

Ανακαίνιση Μπάνιου Πριν & Μετά : Ανακαινίσεις Σωτήρης Ευθυμίου

Στην εταιρεία μας Ανακαίνιση Σπιτιού- Σωτήρης Ευθυμίου, λειτουργούμε πάντα με γνώμονα το γούστο και τις ανάγκες σας. Παρέχοντας την εξειδικευμένη γνώση των ειδικών και διατηρώντας διαρκή προσωπική επικοινωνία με τους πελάτες μας, εγγυόμαστε την πλήρη ικανοποίηση από το τελικό αποτέλεσμα της ανακαίνισης του μπάνιου σας, χωρίς καθυστερήσεις ή προκύπτοντα κόστη.

Στην εταιρεία μας δεν ξεχνούμε ποτέ πως, ο χώρος που ανακαινίζουμε είναι ο χώρος που ζείτε και αυτό αποτελεί την πυξίδα μας, κάνοντας κάθε μας έργο μοναδικό και προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή ζητήστε μία προσφορά για την ανακαίνιση του δικού σας μπάνιου. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στα έτοιμα πακέτα μας και διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.