Θέλετε να ανακαινίσετε την γκαρσονιέρα σας; Μπορούμε να σας βοηθήσουμε!

Μένεις σε μία μικρή γκαρσονιέρα και νομίζεις ότι δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να κάνεις για να την ανανεώσεις κι έτσι να ανανεωθείς κι εσύ; Σκέψου το καλύτερα! Υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να φρεσκάρεις την εικόνα της ή ακόμη και να την αλλάξεις εντελώς. Θα έχεις έναν καινούριο χώρο και ένα πλατύ χαμόγελο που θα σου φτιάχνει το κέφι κάθε φορά που θα είσαι στο σπίτι σου.
Δες την παλιά γκαρσονιέρα σου, που πιθανότατα είναι φθαρμένη από τα χρόνια χρήσης, ως ένα κενό καμβά που περιμένει τη μεγάλη του αναβίωση. Τελικά, μία ανακαίνιση δεν αφορά μόνο τούβλα και παλιά ηλεκτρολογικά συστήματα, αλλά τη μεταμόρφωση που πρόκειται να συμβεί στην καρδιά, στο μυαλό και στην ψυχοσύνθεσή σου.

Ολική ή μερική ανακαίνιση; Δες τι χρειάζεται η γκαρσονιέρα σου.

Μπορείς να κάνεις το σπίτι σου πιο λειτουργικό, με εργονομία που θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χώρο και σίγουρα με το ύφος που προτιμάς και σου ταιριάζει. Δες παρακάτω μερικούς τρόπους:

Η ολική ανακαίνιση ενός σπιτιού, ακόμη και μιας γκαρσονιέρας απαιτεί πολλές διαδικασίες και αλλαγές. Όμως αν συνεργαστείς με τους κατάλληλους ανθρώπους τότε είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει και θα σου προσφέρει το σπίτι που πάντα ήθελες να έχεις. Στα πλαίσια της ολικής ανακαίνισης της γκαρσονιέρας σου συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, η αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, η αλλαγή κουφωμάτων, παραθύρων και πορτών, η απομάκρυνση των παλιών επίπλων όπου στη θέση τους θα μπουν καινούρια και φυσικά η αλλαγή του χρώματος στους τοίχους.

Αντίθετα με την ολική ανακαίνιση, η μερική ανακαίνιση του σπιτιού είναι πιο απλή και γρήγορη. Ίσως να είσαι ικανοποιημένος με κάποιους χώρους, αλλά να θέλεις να αλλάξεις κάτι στο μπάνιο ή στο υπνοδωμάτιο ή στην κουζίνα σου. Αυτή η επιλογή σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις το δωμάτιο που θέλεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και φυσικά με χαμηλότερο κόστος. Αν για παράδειγμα θέλεις να αλλάξεις το μπάνιο σου, η αλλαγή αυτή μπορεί να περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων των ειδών υγιεινής και των πλακιδίων, αλλά μπορεί και να σημαίνει την αλλαγή χρώματος στους τοίχους, την αντικατάσταση των επίπλων, έναν καινούριο φωτισμό και την αλλαγή στη χωροταξία των πραγμάτων σου.

Σε κάθε περίπτωση και πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εργασία, το ιδανικό είναι να κάνεις ένα ραντεβού με έναν μηχανικό ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση του σπιτιού και να σου προτείνει τι χρειάζεται να κάνεις.

Ανακαίνιση μικρής γκαρσονιέρας

Μικρές αλλαγές με μεγάλο αποτέλεσμα
Με έρευνα για να καταλήξεις στο τι σου αρέσει, με σωστό και ακριβή προϋπολογισμό, με τους ειδικούς να σε κατευθύνουν και να σου προτείνουν τις ιδανικότερες λύσεις, μπορείς να αποκτήσεις το σπίτι των ονείρων σου. Πάμε να δούμε πιο συγκεκριμένα πώς μπορεί να σε βοηθήσει κάθε εργασία.

Βάψιμο σπιτιού
Ακόμη κι αν δεν προχωρήσεις σε καμία ριζική αλλαγή, μπορείς απλώς να βάψεις την γκαρσονιέρα σου ώστε να αλλάξει στυλ και ύφος. Αποτελεί μία οικονομική αλλαγή που θα φρεσκάρει το σπίτι, θα το κάνει να φανεί πιο καινούριο και πιο καθαρό. Ανάλογα με την προσωπικότητά σου και το look που θέλεις να έχει το σπίτι σου, μπορείς να επιλέξεις μία χαλαρωτική παλέτα από απαλά, ουδέτερα χρώματα και φωτεινές αποχρώσεις που θα μεγαλώσουν τον χώρο και θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα που θα ενθαρρύνει κάθε είδους δημιουργική έκφραση και χαλάρωση. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η τακτοποίηση υγρασιών εάν υπάρχουν ώστε να αποφύγεις στο μέλλον προβλήματα διαρροής και μούχλας.

Εργονομία και εξοικονόμηση χώρου
Κι όμως μπορείς ακόμη και σε μία μικρή γκαρσονιέρα να έχεις τους χώρους που χρειάζεσαι για να κινείσαι άνετα και να χωράνε όλα σου τα πράγματα. Έναν χώρο προσαρμοσμένο στις μοναδικές ανάγκες σου με άφθονο χώρο αποθήκευσης και εργονομικό σχεδιασμό. Χρειάζεται απλώς να εφαρμόσεις έξυπνες λύσεις και να έχεις έπιπλα που έχουν αποθηκευτικά μέρη και πολλαπλές λειτουργίες κι έτσι ταυτόχρονα εξοικονομούν χώρο. Μία ιδέα είναι να κρεμάσεις ή να τοποθετήσεις στο δάπεδο καθρέφτες που θα σου δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου, λόγω των αντανακλάσεων που θα κάνουν. Επίσης, σκέψου να φτιάξεις τη βιβλιοθήκη σου ψηλά, όπως για παράδειγμα πάνω από το κούφωμα μιας πόρτας ώστε να μην καταλαμβάνει σημαντικό χώρο στο πάτωμα. Τα επιτοίχια ράφια θα σου λύσουν τα χέρια γιατί εκεί μπορείς να ακουμπάς πολλά αντικείμενα που είναι χρήσιμα στην κουζίνα, όλα σου τα διακοσμητικά στο σαλόνι, τα απαραίτητα προσωπικά σου αντικείμενα στο μπάνιο ή στο υπνοδωμάτιο. Τέλος, μπορείς να κάνεις μικρές αλλαγές που θα φανούν μεγάλες, αξιοποιώντας τις γυψοσανίδες. Μπορείς να φτιάξεις ένα διαχωριστικό ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι ή να κατασκευάσεις ένα σχήμα όπου θα βάζεις τα βιβλία σου, διακοσμητικά, άλλα αντικείμενα ή κρυφό φωτισμό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γυψοσανίδα δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφώσεις τον χώρο σου πολυεπίπεδα και οικονομικά.

Αποδοτικός φωτισμός που δημιουργεί ατμόσφαιρα
Ένας όμορφος κι έξυπνος τρόπος για να μεγαλώσεις τον χώρο σου είναι να έχεις τον σωστό φωτισμό. Αντικατέστησε όλες τις παλιές λάμπες με φώτα LED που θα σου εξοικονομούν χρήματα και επίλεξε φωτεινά χρώματα στους μεγάλους χώρους και πιο ζεστές αποχρώσεις για πορτατίφ και επιδαπέδια φωτιστικά. Έτσι θα αποκαλυφθούν κρυμμένες δυνατότητες σε κάθε γωνιά. Θυμήσου το ίδιο να κάνεις και στο μπαλκονάκι σου όπου μαζί με κεριά θα απολαμβάνεις ειδυλλιακές στιγμές. Τέλος, σημαντικό είναι να έχεις ένα δυνατό φως έξω από την είσοδο του σπιτιού ώστε να εξασφαλίσεις προστασία και ασφάλεια.

Μία εξειδικευμένη εταιρεία που αναλαμβάνει ανακαινίσεις θα δώσει σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, διασφαλίζοντας ότι κάθε πτυχή της ανακαίνισης θα είναι λειτουργική και αισθητικά πολύ ευχάριστη. Επικοινώνησε μαζί μας για να συζητήσουμε τις δικές σου ανάγκες. Επικοινωνήστε μαζί μας.