Ηρθε η ώρα για την ανακαίνιση του εξοχικού σας; Δείτε στη συνέχεια σε ποιους τομείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Ένα εξοχικό σπίτι, στο βουνό ή στη θάλασσα αποτελεί το τέλειο μέσο διαφυγής από την καθημερινότητα, αλλά για πολλούς είναι κι ένα σημαντικό επενδυτικό εργαλείο που φέρνει ή εν δυνάμει μπορεί να φέρει ένα εισόδημα. Η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα επιτρέπει και με το παραπάνω τέτοιου είδους ενέργειες και πολλοί είναι αυτοί που νοικιάζουν τις εξοχικές κατοικίες τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Σε κάθε περίπτωση, είτε το εξοχικό σας σπίτι το χαίρεστε εσείς, η οικογένειά σας και οι φίλοι σας, είτε το νοικιάζετε, μία μικρή ή μεγάλη ανακαίνιση θα το καταστήσει πιο λειτουργικό και όμορφο ώστε να ικανοποιούνται πλήρως οι ανάγκες οι δικές σας και των επισκεπτών.
Είτε έχετε ήδη ένα αρκετά λειτουργικό εξοχικό σπίτι που χρειάζεται κάποιες δομικές αλλαγές ή επισκευές στο μπάνιο ή στην κουζίνα ή απλώς χρειάζεται κάποιες εργασίες συντήρησης, είτε αποκτήσατε ένα παλιό και παραμελημένο σπίτι που θέλετε να το μετατρέψετε στην εξοχική κατοικία των ονείρων σας, η ανακαίνιση είναι η λύση και αυτό που θα σας ανταποδώσει την επένδυση.

Μόνωση Εξοχικού Σπιτιού

Εργασίες μόνωσης
Η πιο σημαντική εργασία που πρέπει να γίνει είναι η μόνωση, η στεγανότητα και γενικότερα η προστασία του σπιτιού από τις καιρικές συνθήκες που το ταλαιπωρούν όλο το χρόνο. Η εξωτερική θερμομόνωση, η εγκατάσταση νέων παραθύρων, πορτών και κουφωμάτων θα κρατούν το σπίτι ζεστό και στεγνό κι έτσι θα αποφύγετε τα προβλήματα που δημιουργεί η υγρασία. Εξίσου σοβαρό θέμα είναι οι σωστές κλίσεις στα μπαλκόνια, τις βεράντες και τις αυλές ώστε να φεύγουν τα νερά και να μην δημιουργούν θέματα μούχλας και υγρασίας ακόμη και στους εσωτερικούς τοίχους.

Λύσεις για τη θέρμανση και την ψύξη της εξοχικής κατοικίας
Αν το εξοχικό σας σπίτι είναι κατοικήσιμο ή επιθυμείτε να μπορείτε να το κατοικείτε και τους χειμερινούς μήνες, τότε στα πλαίσια της ανακαίνισης που θα κάνετε καλό είναι να σκεφτείτε τους ιδανικότερους τρόπους που θα σας παρέχουν θερμική άνεση, εξοικονομώντας σας ταυτόχρονα ενέργεια και χρήματα. Η καλύτερη λύση που προτείνουν και οι ειδικοί είναι οι αντλίες θερμότητας που έχουν πια φανατικό κοινό και συμφέρουν περισσότερο από κάθε άλλο μέσο.
Οι αντλίες θερμότητας (να είναι λινκ με το κείμενο για τις αντλίες θερμότητας) μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε οποιοδήποτε τύπο σπιτιού και μάλιστα πάνω από τις υπάρχουσες σωληνώσεις θέρμανσης. Αντικαθιστούν τους λέβητες πετρελαίου και απαιτούν ελάχιστο χώρο εγκατάστασης, παρόμοιο με μια εξωτερική μονάδα κλιματιστικού. Μπορούν να συνδυαστούν με ηλιακούς θερμοσίφωνες για οικονομικότερο ζεστό νερό, αλλά και με συστήματα φωτοβολταϊκών (να είναι λινκ με το κείμενο για τα ΦΒ) για την εξοικονόμηση του κόστους θέρμανσης.

Εκτός από την ευκολία της εγκατάστασης, οι αντλίες θερμότητας προσφέρουν τρία πολύ σημαντικά οφέλη: την αύξηση της απόδοσης, την εξοικονόμηση χρημάτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Χρησιμοποιούνται, τόσο για θέρμανση, όσο και για ψύξη και είναι τόσο αποτελεσματικές που μειώνουν το κόστος θέρμανσης έως και 65% σε σχέση με το πετρέλαιο. Συνολικά σας βοηθούν να εξοικονομήσετε ενέργεια κατά 80% και 52% σε λειτουργικά κόστη.

Αναφορικά με την ψύξη και το δροσισμό τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να τοποθετήσετε μία μονάδα air-condition και να κάνετε μία καλή συντήρηση στο ήδη υπάρχον. Συμπληρωματικά, θα είναι πολύ αποτελεσματική μία επένδυση σε τέντες ώστε το σπίτι να προστατεύεται τις ώρες της έντονης ηλιοφάνειας, όπως επίσης και σε πέργκολες στους αύλιους χώρους που θα προσδώσουν μία αισθητική στο σπίτι, αλλά και φυσική σκίαση.

Εργασίες μέσα στο σπίτι
Όταν πρόκειται για τις πραγματικές εργασίες ανακαίνισης, υπάρχουν μερικοί βασικοί τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάσετε. Η ανανέωση της κουζίνας και του μπάνιου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική εμφάνιση και αίσθηση του εξοχικού σπιτιού. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε νέα ντουλάπια, πάγκους, ραφάκια και συσκευές στην κουζίνα. Το μπάνιο αν είναι παλιό, σκεφτείτε μήπως το ανακαινίσετε πλήρως και αν αυτό δεν είναι εφικτό, αλλάξτε τα μικροέπιπλα και χρώμα στους τοίχους ώστε να έχει μία φρέσκια και μοντέρνα εμφάνιση. Κάνοντας τέτοιας κλίμακας εργασίες, θα έχετε τη δυνατότητα να επισκευάσετε ή να αλλάξετε τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις ειδικά αν στο παρελθόν σας είχαν δημιουργήσει προβλήματα.

Μην ξεχνάτε ότι με μικρές αλλαγές μπορείτε να δώσετε ένα άλλο ύφος στο εξοχικό σας. Αν δεν σκοπεύετε να αγοράσετε καινούριο σαλόνι, μπορείτε απλώς να αλλάξετε ταπετσαρίες ή να τα καλύψετε με καινούρια ριχτάρια σε μοντέρνα μοτίβα και χρώματα. Να αλλάξετε το τραπέζι της μέσης ή να χτίσετε ένα, μιμούμενοι τη νησιώτικη αισθητική.

Φρεσκάρετε τα χρώματα στους τοίχους, επιλέγοντας χρώματα καλής ποιότητας που είναι αδιάβροχα και που ταιριάζουν συνολικά με τον χαρακτήρα του σπιτιού. Κρεμάστε κάδρα, εμπλουτίστε τον φωτισμό, δημιουργήστε γωνιές για διάβασμα ή συζήτηση, ανανεώστε τις οικιακές συσκευές που είναι ενεργοβόρες ή δεν λειτουργούν επαρκώς.

Τέλος, να θυμάστε ότι μικρές λεπτομέρειες, όπως είναι μία καλή σύνδεση στο ίντερνετ, η καθαριότητα του χώρου και η εργονομία του είναι στοιχεία που αναβαθμίζουν συνολικά ένα εξοχικό, είτε πρόκειται να το εκμεταλλευτείτε οικονομικά, είτε απλώς να το απολαμβάνετε εσείς με την οικογένειά σας και τους φίλους σας.

Προϋπολογισμός και χρονοδιάγραμμα
Πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε, είναι απαραίτητο να ορίσετε τον προϋπολογισμό σας. Η ανακαίνιση ενός εξοχικού σπιτιού μπορεί γρήγορα να γίνει δαπανηρή, επομένως είναι σημαντικό να προγραμματίσετε εκ των προτέρων και να δώσετε προτεραιότητα στους στόχους ανακαίνισης σας. Προσδιορίστε ποιες περιοχές του εξοχικού σπιτιού χρειάζονται τη μεγαλύτερη προσοχή και κατανείμετε τον προϋπολογισμό σας ανάλογα. Σ’ αυτή τη διαδικασία θα σας βοηθήσει πολύ και ο μηχανικός με τον οποίο θα συνεργαστείτε. Θα σας καθοδηγήσει στην επιλογή των υλικών και θα επιβλέπει την τήρηση του χρονοδιαγράμματος ώστε να μην ξεφύγετε χρονικά και χρειαστείτε περισσότερα χρήματα για τα συνεργεία.

Με προσεκτικό σχεδιασμό όσων εργασιών πρόκειται να γίνουν, με καλόγουστες αλλαγές που θα προσδώσουν αισθητική αξία κι έναν αξιόπιστο μηχανικό δίπλα σας, η ανακαίνιση της εξοχικής κατοικίας σας θα είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις σας. Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε τις πληροφορίες και τις διευκρινίσεις που χρειάζεστε ώστε να πάρετε την απόφαση της ανακαίνισης του εξοχικού σας.