Σε μεγάλο δίλημμα μπαίνουν πολλοί οι οποίοι αποφασίζουν να κάνουν ανακαίνιση στο σπίτι τους και θέλουν να αλλάξουν το υλικό με το οποίο είναι στρωμένα τα δάπεδα του σπιτιού τους.

Τις περισσότερες φορές, ιδίως σε παλαιές κατασκευές, τα δάπεδα είναι από μωσαϊκό, από μάρμαρο και αρκετές φορές από ξύλο.

Πολλές φορές το δίλημμα στην ανακαίνιση του δαπέδου, είναι αν αξίζει να ανακαινιστεί το υπάρχον δάπεδο ή να αφαιρεθεί και να στρωθεί νέο. Βέβαια, κάθε επιλογή έχει τα υπερ και τα κατά της και βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και το κόστος σε κάθε περίπτωση.

Στην περίπτωση που η ανακαίνιση σπιτιού απαιτεί και την ανακαίνιση δαπέδου και αυτό είναι από μωσαϊκό, καλούμαστε να δούμε αν αξίζει να το αφαιρέσουμε ή να το επικαλύψουμε με νέο υλικό ή τέλος να το ανακαινίσουμε.

Στην ανακαίνιση δαπέδου το κόστος παίζει μεγάλο ρόλο. Έτσι πολλές φορές, όταν είναι πολύ μεγάλη η επιφάνεια του δαπέδου, η επιλογή της αφαίρεσης του παλιού και η τοποθέτηση νέου είναι ασύμφορη. Σε μία τέτοια περίπτωση μπορούμε να γυαλίσουμε το υπάρχον δάπεδο ή να τοποθετήσουμε νέο υλικό, όπως πλακάκια ή ξύλο ή laminate, πάνω στο μωσαϊκό. Ειδικά σύγχρονα υλικά μας δίνουν την δυνατότητα αυτή.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, στη συγκεκριμένη ανακαίνιση μονοκατοικίας, όπου η κουζίνα είναι από μωσαϊκό και το υπόλοιπο σπίτι από δρύινο καρφωτό ξύλο επιλέχτηκε να γίνει τοποθέτηση πλακιδίων από γρανίτη στην κουζίνα και γέμισμα με ειδικό μπετόν στο υπόλοιπο σπίτι και τοποθέτηση προγυαλισμένων ξύλινων πατωμάτων με κόλλα πάνω στο μπετόν, αφού πρώτα αφαιρέθηκαν όλα τα ξύλα από το δάπεδο του σπιτιού.

Στις περιπτώσεις που στην ανακαίνιση σπιτιού το δάπεδο είναι από μάρμαρο, το τι θα επιλέξουμε να κάνουμε εξαρτάται και από την ποιότητα της τοποθέτησης των παλαιών μαρμάρων. Παλιά τα μάρμαρα τοποθετούνταν πάνω σε απλή άμμο, με αποτέλεσμα μετά από χρόνια να κούφωνουν και να υπάρχουν προβλήματα ρωγμών, μετακινήσεων και άλλα πολλά. Στην περίπτωση αυτή η αφαίρεση των παλαιών μαρμάρων είναι αναγκαία.

Τέλος, στην περίπτωση όπου το δάπεδο που θέλουμε να ανακαινίσουμε είναι από ξύλο, πρέπει να ελεγθούν πολλοί παράμετροι πριν αποφασίσουμε, τι εργασίες θα γίνουν. Πάντα στην περίπτωση ανακαίνισης ξύλινου δαπέδου πρέπει να φροντίζουμε η επιλογή της αφαίρεσής του να είναι η τελευταία, μιας και τα ξύλινα δάπεδα είναι μια πολύ όμορφη και ακριβή επιλογή.

Ανακαίνιση Δαπέδου - Ανακαίνιση Σπιτιού
Δάπεδο Μαρμάρου - Ανακαίνιση Δαπέδου

Βέβαια, όταν ανακαινίζουμε ένα σπίτι πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να περάσουμε κάποιες παροχές από το δάπεδο, όπως σωλήνες καλοριφέρ. Σε αυτή την περίπτωση το υπάρχον δάπεδο καταστρέφεται και αντικαθιστάται με νέο.

Δείγματα της δουλειάς μας από ανακαινίσεις δαπέδων: Πριν και Μετά αποτελέσματα

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ: ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ: ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ : ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ανακαίνιση Δαπέδου: Επικοινωνήστε μαζί μας

Η εταιρεία μας ανακαίνιση σπιτιού Ευθυμίου Σωτήρης και συνεργάτες φροντίζει πάντα σε ένα έργο ανακαίνισης δαπέδου να αποφασίζει για το τι θα γίνει στο δάπεδο με μεγάλη προσοχή και με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και στην επιλογή του πελάτη.

Για κάθε έργο μας συντάσσεται χρονοδιάγραμμα, το οποίο τηρείται πιστά, έτσι ώστε ο πελάτης μας να γνωρίζει πότε θα είναι το σπίτι του ετοιμοπαράδοτο με το κλειδί στο χέρι αλλά και πότε πρέπει να επιλέξει τα υλικά που θα τοποθετηθούν στο σπίτι του.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πακέτα προσφορών που έχουμε σύμφωνα με τις ανάγκες σας ή να μας ζητήσετε μία προσφορά online για την ανακαίνιση που σας ενδιαφέρει την οποία θα διαμορφώσετε εσείς.

Επικοινωνήστε μαζί μας και σύντομα ένας μηχανικός της εταιρείας μας θα είναι στο χώρο σας.